Pin It

Ζήτησαν να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα από τον Μάρτη 2011 και Α' τετραμήνου 2012

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Επί ποδός οι γιατροί, στον «αέρα» οι ασθενείς. Χωρίς εφημερίες κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, καθώς το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει στους γιατρούς δεδουλευμένα από το 2011!

 

Χθες το πρωί, οι απλήρωτοι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο νοσοκομείο προειδοποιώντας ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα μείνει χωρίς εφημερίες από τον Ιούνιο. Αν συμβεί αυτό, οι ασθενείς θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο, καθώς δεν θα υπάρχει επαρκές προσωπικό στις εφημερίες.

 

Αντιπροσωπεία των γιατρών, μαζί με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), Δημήτρη Βαρνάβα, και της ΕΝΙΘ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης), Χρήστο Παπαστεργίου, ζήτησαν από τον διοικητή του νοσοκομείου να πληρωθούν άμεσα οι πρόσθετες εφημερίες από τον Μάρτη του 2011, καθώς και τα χρωστούμενα από ποσοστό των τακτικών εφημεριών του πρώτου τετραμήνου του 2012.

 

Η Νοσοκομειακή Επιτροπή του «Γεννηματάς» έχει αποφασίσει ότι οι γιατροί δεν θα πραγματοποιούν εφημερίες στο εξής, καθώς αποσύρουν τα προγράμματα εφημεριών, ούτε θα καταθέτουν άλλα για τους επόμενους μήνες.

 

«Εχουμε οδηγηθεί σε εξαθλίωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές του μισθού σε ποσοστό 60-70%. Με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, τις σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση, τα υλικά και τον εξοπλισμό και την αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών, βιώνουμε πλέον προσωπική και επαγγελματική εξαθλίωση», δήλωσε η ακτινολόγος Δάφνη Κατσούμπα.

 

Χθες, οι ασθενείς εξυπηρετούνταν στο νοσοκομείο, ωστόσο, υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρχει ο κίνδυνος να μη βρουν κανέναν γιατρό την επόμενη φορά που το νοσοκομείο θα έχει εφημερία.

 

Νίκος Φωτόπουλος

Scroll to top