Pin It

Πηγές του κόμματος αφήνουν να διαρρεύσει ότι στη σημερινή συνάντηση των τριών
αρχηγών είναι εφικτό να βρεθεί κοινή συνισταμένη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 

Με πρωταρχικό μέλημα την τάχιστη κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προσέρχεται στις 6 το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης.

 

Η άμεση προώθησή του στη Βουλή αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για την Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία έχει ανοίξει μέτωπο με τη Συγγρού και τους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά που επιχείρησαν να βάλουν ταφόπλακα στην πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Στο οπλοστάσιο του επιτελείου της ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνονται τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία η υφιστάμενη νομοθεσία δεν καλύπτει τη χώρα μας και επιπροσθέτως ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση-πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Από τον Βόλο όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για να μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, ο κ. Κουβέλης έδωσε το στίγμα του για το θέμα δηλώνοντας: «Πρέπει να προωθηθεί το νομοσχέδιο και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα έχει ως αποτέλεσμα η διαβούλευση που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει στο επίπεδο της Βουλής. Το νομοθέτημα αυτό δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν κάποιοι. Είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρέπει να προωθηθεί».

 

Σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ, στη σημερινή συνάντηση είναι εφικτό να βρεθεί κοινή συνισταμένη, αρκεί η πλευρά του Μαξίμου να αντιληφθεί την εσφαλμένη και μονομερή αντίληψη που έχει υιοθετήσει. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι δεν έχουν αντίρρηση να συζητήσουν για τροποποιήσεις και διορθώσεις, με προϋπόθεση να μην αλλοιωθεί η γενικότερη φυσιογνωμία του σχεδίου νόμου για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Ο κ. Κουβέλης αναμένεται να επικαλεστεί την προηγούμενη συμφωνία των τριών αρχηγών για την επίσπευση της σχετικής διαδικασίας και να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να αντιμετωπίσουν ενωμένες τις αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές προκλήσεις και τα κρούσματα μισαλλοδοξίας απέναντι στους μετανάστες.

 

Θα εκφράσει επίσης τη δυσφορία του για τον χειρισμό του θέματος από συγκεκριμένους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, δείχνοντας τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, δεν προτίθεται ωστόσο να τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση σε σημείο που να διακινδυνεύσει η συνοχή και η σταθερότητα του σχήματος, ούτε φυσικά να αναθεωρήσει τη γνώμη του για τη συμμετοχή στην τρικομματική.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top