Pin It

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΡΑΦΗΝΑΣ, ΛΑΥΡΙΟΥ

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Σε τρία λιμάνια (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) θα δημιουργηθούν προβλήματα αύριο στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εάν τελικά η ΠΝΟ προχωρήσει στις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις (ακινητοποίηση πλοίων), όπως έχει προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα, στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα και αναδρομικά στους ναυτεργάτες.

 

Το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοιχτό, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αναμένει μέχρι και το πρωί της Τετάρτης να δει τι ακριβώς θα πράξουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Εάν δηλαδή θα προχωρήσουν σε εξοφλήσεις των απλήρωτων ναυτικών ή εάν θα δώσουν μέρος των οφειλόμενων χρημάτων.

 

Xθες εκπρόσωποι των εταιρειών συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΠΝΟ και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι την Τετάρτη να καταβάλουν χρήματα στους ναυτικούς και για μία ακόμα φορά αναφέρθηκαν στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εταιρείες τους και στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις αύριο, εκτός εάν οι εταιρείες καταβάλουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων στους ναυτικούς.

 

«Μήνες τώρα ακούμε ευχολόγια, αναλύσεις για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχουν οι εταιρείες και στο τέλος πάντα ζητούν να κάνουν υπομονή οι ναυτικοί. Πόση υπομονή πια. Εξαντλήθηκε», τόνισε συνδικαλιστής στην «Εφ.Συν.».

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας πάντως, ο οποίος βρίσκεται στη μέση της διαμάχης που έχει εκδηλωθεί, προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να αποτραπούν οι αυριανές κινητοποιήσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα, καθώς κάποια από τα πλοία στα οποία θα γίνουν οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις των ναυτεργατών ανήκουν και σε μεγάλες εταιρείες.

 

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα αφορά περίπου 70% των ναυτικών, οι οποίοι να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο είναι και επιστρατευμένοι, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια, η καθυστέρηση σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τους 7 μήνες, ενώ κάποιες εταιρείες δεν δίνουν ούτε έναντι.

 

[email protected]

 

Scroll to top