26/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιχείρηση δημιουργίας επίορκων υπαλλήλων

Των Μάριου Διονέλλη, Παναγιώτη Γεωργουδή Λαϊκή οργή στο Ρέθυμνο για τις διώξεις τριών συνδικαλιστών μετά την υποβολή μήνυσης για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» από... .
      Pin It

Λαϊκή οργή στο Ρέθυμνο για τις διώξεις τριών συνδικαλιστών μετά την υποβολή μήνυσης για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» από έναν και μόνο αστυνομικό

 

Των Μάριου Διονέλλη, Παναγιώτη Γεωργουδή

 

Με κατάθεση υπομνήματος και με τη συμπαράσταση πλήθους κόσμου έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου απολογήθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές που κατηγορούνται για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» μετά την υποβολή μήνυσης από έναν και μόνο αστυνομικό. Η κατηγορία αφορά τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τον Φλεβάρη του 2012, που εξελίχθηκαν σε κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου ως αντίδραση στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου.

 

Στήριξη από πολίτες

 

Ο αστυνομικός που μήνυσε τους συνδικαλιστές, σε μια επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, τους κατονομάζει ως συνήθεις διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Ρέθυμνο και ζητεί την τιμωρία τους για τη διατάραξη της οικογενειακής ειρήνης στην πόλη του Ρεθύμνου. Τα υπομνήματα των κατηγορουμένων κατατέθηκαν στην πταισματοδίκη Ρεθύμνου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο ή αν θα μπει στο αρχείο. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες πάντως έδειξαν πως στη διαδικασία αυτή θα σταθούν στο πλευρό των συνδικαλιστών.

 

Κατά περίεργη σύμπτωση οι τρεις συνδικαλιστές είναι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και με την εξέλιξη της υπόθεσης απειλούνται ακόμα και με απόλυση. Πρόκειται για τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου Γ. Σαριδάκη, τον πρώην πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ Ε. Καρουζάκη και τον καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης Ν. Βαλσαμάκη. Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, το ΤΕΙ Κρήτης και πλήθος άλλων φορέων.

 

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ένας εκ των κατηγορουμένων, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης, καταγγέλλει το στήσιμο μηχανισμών διώξεων εις βάρος όσων αντιδρούν.

 

«Δεν ήταν τυχαία η επιλογή των στόχων. Στα πρόσωπά μας διώκονται ολόκληροι φορείς της Υγείας και της Παιδείας. Το καθεστώς δείχνει ποιους χώρους έχει ήδη στοχοποιήσει και τρομοκρατεί με προληπτικές διώξεις για να προλάβει τις αντιδράσεις που ακολουθούν. Ο κόσμος που βρέθηκε στα δικαστήρια για να διαμαρτυρηθεί και η γενική κατακραυγή για τις διώξεις εις βάρος μας δείχνουν πως αυτές οι μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν».

 

Την ώρα της απολογίας των διωκόμενων συνδικαλιστών οι οθόνες της τηλεόρασης έπαιζαν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» τη χρονική σύμπτωση των απολογιών τους με την ανάθεση του τομέα της Υγείας στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Ξέρουν πως οι αντιδράσεις θα ενταθούν εφόσον ακολουθεί σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου στην Υγεία και την Παιδεία. Η τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας δείχνει τον νεοφιλελεύθερο δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Τρέμουν τις αντιδράσεις του κόσμου και προσπαθούν να μας φοβίσουν με αστείες διώξεις. Μα θα μας βρίσκουν μπροστά τους όλο και πιο δυναμικά», λέει ο κ. Σαριδάκης.

Scroll to top