Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Η αποχώρηση του Δημήτρη είναι, απ' όσο φαίνεται, η κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου κι έχει να κάνει με τον βαθύτατο διχασμό της οικογένειας Γιαννακόπουλου για ζητήματα που ξεπερνούν τον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ.

 

 

Οι σχέσεις των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας το 1987 και με σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει» τον μετέτρεψαν σε Ευρωπαίο αυτοκράτορα, έχουν μπει σε δύσβατα μονοπάτια.

 

Οι ευθείες βολές («με πρόδωσε το ίδιο μου το αίμα») αλλά και τα υπονοούμενα που άφησε ο μέχρι χθες πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μοναχογιός του αρχηγού της οικογένειας, του Παύλου, με στόχο τον θείο του Θανάση, δείχνουν αυτό ακριβώς: ότι η διαμάχη για τα οικονομικά της ομάδας είναι μια αφορμή.

 

Από τη μία, η υπόθεση της σύλληψης και του Μάικ Μπατίστ (αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί ) για ένα χρέος ύψους 200 χιλιάδων ευρώ προς την Εφορία, που το πλήρωσε τελικά ο Παναθηναϊκός, έγινε αιτία να διαρρεύσουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αυτή δεν ήταν η μοναδική εκκρεμότητα που άφησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχωρώντας από τα διοικητικά το περασμένο καλοκαίρι.

 

Ανάλογο πρόβλημα που αφορούσε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διαπιστώθηκε και τακτοποιήθηκε με μυστικότητα. Επίσης πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές συζητήσεις για την παραμονή ή όχι του Ομπράντοβιτς, χρειάστηκε να του καταβληθούν οι δύο από τους τέσσερις μήνες που του οφείλονταν από πέρσι. Ενδεχομένως κάτι ανάλογο να συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα με κάποιους παίκτες.

 

Από την άλλη, ακούγεται παράλογο να προκληθεί μια τέτοια μετωπική ρήξη με αφορμή ένα «μικροποσό» που κυμαίνεται συνολικά γύρω στο 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ – μηδαμινό σε σχέση με τα χρήματα που διακινούνται στον Παναθηναϊκό.

 

Εύλογα αρχίζει μάλιστα να αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να συμβεί, όταν μια τέτοια συζήτηση αρχίσει να επεκτείνεται και στον τομέα της «μητέρας επιχείρησης», δηλαδή της φαρμακοβιομηχανίας «ΒΙΑΝΕΞ», στην οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και ο τρίτος αδελφός, ο Κώστας, που δεν έχει αναμειχθεί στο μπάσκετ.

 

Επιπλέον αρχίζει να ξεκαθαρίζει ότι η περίεργη στάση που είχε τους τελευταίους μήνες ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έκανε δημοσίως λόγο για «έλλειψη σεβασμού», αφορούσε την περίοδο που κουμάντο έκανε ο Θανάσης. Και αποδεικνύεται επίσης ότι ο Σέρβος κόουτς είχε ουσιαστικά αποφασίσει να φύγει πριν ο Δημήτρης πάρει το χρίσμα του προέδρου.

 

Απαραίτητο να διευκρινιστεί, πως σε αντίθεση με όσα διαδίδονται από χθες, ο Δημήτρης και Θανάσης Γιαννακόπουλος συνεργάζονταν στα θέματα της ομάδας. Λέγεται μάλιστα πως ο Θανάσης κάλυψε το συμβόλαιο του Αρμστρονγκ.

 

Μετά το χθεσινό δραματικό επεισόδιο, μέχρι αργά το απόγευμα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν είχε τοποθετηθεί. Δεν σήκωνε καν τα τηλέφωνα. Προφανώς οι ισορροπίες είναι τόσο εύθραυστες και οι φορτίσεις τόσο επικίνδυνες για ανθρώπους που βρίσκονται στο κατώφλι των 90 ετών και έχουν βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

 

Ο μόνος που μένει να πάρει τον λόγο ως αρχηγός της οικογένειας και να δώσει τον βηματισμό της επόμενης ημέρας είναι ο Παύλος. Οι δυο μικρότεροι αδελφοί του τον σέβονται αλλά και τον αγαπούν παθολογικά. Αλλωστε όλα αυτά τα χρόνια η ιεραρχία τηρήθηκε απαρέγκλιτα, παρότι υπήρξαν και αντιπαραθέσεις που καλύπτονταν από τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού.

 

Scroll to top