07/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κλήση στη Δημοτική Αστυνομία

      Pin It

Τρέχει με χίλια η κυβέρνησή μας. Μόνο; Την αδικώ. Με την ταχύτητα του φωτός εκτοξεύεται. Δεν προλαβαίνει να διατυπώσει τις απαιτήσεις της η τρόικα και ικανοποιούνται πάραυτα. Αυθωρεί. Στο τσακ μπαμ. Απολύσεις στο Δημόσιο αξιώνουν οι δανειστές. Χρυσώνουν το χάπι βαφτίζοντάς τες με κομψεπίκομψες λέξεις: διαθεσιμότητα, μετατάξεις, κινητικότητα. Οπως και να τις πουν, οι υπουργοί μας είναι απίκο. Πιστά σκυλιά των αφεντικών. Υπάκουοι υπάλληλοι, πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν χωρίς χρονοτριβή τον πελάτη. Βάζουν την κοινωνία στον πάγκο του χασάπη. Στη μηχανή του κιμά. «Πόσους να κόψω; Δωδεκάμισι χιλιάδες; Βγήκαν δεκαπέντε, να τους αφήσω;». Ετσι πάει μπροστά το μαγαζί. Ειδάλλως τη βάψαμε.

 

Ρομφαίες επικρέμανται πάνω απ' τις κεφαλές των πολιτών. Των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας εσχάτως. Τι κάνουν, αλήθεια, αυτοί οι αργόσχολοι; Μοιράζουν αφειδώς κλήσεις. Σε δρόμους που δεν βρίσκεις να παρκάρεις ούτε ποδήλατο σου κόβουν την ογδοντάρα χωρίς να νοιάζονται αν είσαι απλήρωτος, απολυμένος, άνεργος. Περιφέρονται ολημερίς στα στενά χαρατσώνοντας αμείλικτα τον κοσμάκη. Κι είναι και κομμουνιστές. Από εκείνους που διόριζε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, που λέει κι ο Σαμαράς. Νισάφι πια. Πάνω απ' όλα η κοινωνική δικαιοσύνη. Γι' αυτό τις εκλέγουμε τις κυβερνήσεις. Για να αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Σε πόσους ανέρχεται, άραγε, όλος τούτος ο συρφετός; Τέσσερις χιλιάδες κομμάτια; Θαυμάσια.

 

Αν συνυπολογίσουμε τα πέντε χιλιάδες τεμάχια των εκπαιδευτικών, μάς κάνουν εννιά. Κι άλλα τρία πάνω – κάτω τα κομμούνια του Ραδιομεγάρου; Δώδεκα. Απομένουν άλλοι πεντακόσιοι. Τσοντάρουμε δυο-τρεις χιλιάδες από το γενικό κράτος μέχρι το βράδυ -να φανούμε και γαλαντόμοι- και το ετοιμάσαμε το πακετάκι. Κι αν δεν πάρουμε τη δόση, το κρίμα στον λαιμό τους. Εμείς, μια φορά, εκπληρώσαμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας. Βάλαμε ολόκληρη την κοινωνία σ' ένα υπερηχητικό τραμ και την πάμε για φούντο στο Φάληρο. Και τι θα κάνουν στην ΕΛ.ΑΣ. τόσοι αστυνομικοί των δήμων; Θα κόβουν καμιά κλήση. Κι όσοι περισσεύουν θα φυλάνε τους υπουργούς που τους μετέταξαν πριν να τους δώσουν πόδι οριστικά.

 

Μήπως έχετε τρακάρει εσχάτως τον Σαμαρά μετά της ακολουθίας του; Το μισό Δημόσιο έχει επιστρατεύσει. Αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοπόρα τμήματα. Αυτό θα πει κινητικότητα. Δεν είναι επειδή τρέμει. Καμιά σχέση με την Ολγα. Τι να φοβηθεί άλλωστε ο σωτήρας της χώρας; Απλώς απ' όπου περάσει τρέχει ο λαός να τον αγκαλιάσει, να του σφίξει το χέρι, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. Θα τον κατσιάσουν στο τέλος με καταιγισμό ευχαριστιών. Ισως γι' αυτό θα ρίξει σήμερα καρεκλοπόδαρα στα ηπειρωτικά. Αύριο θα επικρατήσει αιθρία, αλλά κατά το απόγευμα θα βρέξει στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και πιθανόν της δυτικής Στερεάς. Βοριαδάκι το πολύ 8 Μποφόρ θα δροσίζει το Αιγαίο. Καλό Σαββατοκύριακο. Τι καλό δηλαδή;

 

Μετέωρος [email protected]r

Scroll to top