08/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αδόκιμα «γυμνάσια» σε δόκιμο

      Pin It

Αγωγή κατέθεσε δόκιμος αστυφύλακας επειδή δεν έλαβε την προβλεπόμενη εκπαίδευση «παρανόμως». Για «αχαρακτήριστες συμπεριφορές οργάνων του υπουργείου» κάνει λόγο ο συνήγορός του

 

Της Κατερίνας Κατή

 

Απαράδεκτα «γυμνάσια» εμφανίζεται να κάνει το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής σε πρωτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, καθώς «αδίκως και παράνομα» τους έχει «να περιφέρονται ασκόπως εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής χωρίς να τους υποβάλλει στην προβλεπόμενη από τον Οργανισμό της Σχολής και τους σχετικούς νόμους εκπαίδευση».

 

Ο λόγος για τον οποίο οι πρωτοετείς δόκιμοι αστυφύλακες «μόνο στα χαρτιά εμφανίζονται ως τέτοιοι»;

 

Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε, για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας δόκιμος αστυφύλακας διεκδικώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ για την πρωτοφανή -όπως την περιγράφει- συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων, είναι η προσπάθεια της Διοίκησης «να καλύψει αρχικές παράνομες πράξεις της (σ.σ. μη εισαγωγή μας στη Σχολή που τελικά επετεύχθη με δικαστική παρέμβαση) αναμένοντας στο μέλλον τη δημιουργία τάξης πρωτοετών δόκιμων αστυφυλάκων, στην οποία θα μας εντάξει».

 

Τι ακριβώς έχει συμβεί:

 

Ο εν λόγω νεαρός είχε υποβάλει ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου αίτηση ακύρωσης των πράξεων της Διοίκησης με τις οποίες παρελείφθη η κατάταξή του στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του και ανέπεμψε την υπόθεση στη Διοίκηση για να ενεργήσει τα νόμιμα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα την κατάταξή του τελικά στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.

 

Δεν λειτουργούσε τάξη πρωτοετών

 

«Με την παρουσία μου στη Σχολή -αναφέρεται στην αγωγή- στις 10.5.2013 μαζί με τρεις άλλους συναδέλφους μου της ίδιας κατηγορίας (κατάταξη κατόπιν εκδόσεως δικαστικών αποφάσεων) διαπιστώθηκε ότι το Τμήμα λειτουργούσε με δοκίμους σε προχωρημένα έτη σπουδών και έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασής μας και μέχρι σήμερα ουδεμία εκπαίδευση (βασική στρατιωτική ή οποιουδήποτε άλλου είδους) έγινε και ήταν αδύνατον να γίνει αφού δεν λειτουργεί τάξη πρωτοετών δοκίμων».

 

Και το «κερασάκι» στην… τούρτα;

 

Οπως σημειώνεται στην αγωγή «με το κλείσιμο της Σχολής στις 10.6.2013 έκλεισε και η λέσχη σίτισης με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθευόμαστε φαγητό, με δαπάνες μας, από τα εκτός της Σχολής λειτουργούντα εστιατόρια… Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ξεκάθαρο εμπαιγμό μας, καθώς τα όργανα του Δημοσίου δημιούργησαν μια κατηγορία πολιτών οι οποίοι δεν είναι στην ουσία ούτε δόκιμοι αστυφύλακες ούτε ιδιώτες, προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητά μας και την προστατευόμενη από τους νόμους ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

 

Λάβρος κατά του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ο Ιωάννης Λαμπίρης, πληρεξούσιος δικηγόρος του δόκιμου αστυφύλακα, ο οποίος σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» μίλησε για «αχαρακτήριστες συμπεριφορές των οργάνων του υπουργείου που παραπέμπουν σε υπουργείο ευρισκόμενο σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης».

 

«Τα όργανά του -τόνισε- στην επιθυμία τους να δικαιολογήσουν την παράβαση του νόμου στο παρελθόν προβαίνουν σε κατ’ εξακολούθηση παράνομες πράξεις, τις οποίες ανεπιτυχώς επιχειρούν να βαπτίσουν νόμιμες, πράξεις που συνιστούν αμιγώς ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα».

 

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον υπουργό Ν. Δένδια, του ζητά «να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία των οργάνων του υπουργείου ΠτΠ» αφού «με τις πράξεις και παραλείψεις τους σάς εκθέτουν ανεπανόρθωτα».

 

[email protected]

Scroll to top