Pin It

Νέο μπαράζ δημοσιευμάτων που αμφισβητούν την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού «πειράματος» εξαπέλυσαν χτες μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

 

Ετσι, σε βίντεο που προβάλλει η ηλεκτρονική έκδοση της «Wall Street Journal» υποστηρίζεται πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της, αλλά και πως και η Ε.Ε. δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται από την τρόικα, αποκαλύπτεται ότι για μια πολλοστή ότι δεν έχει πετύχει τους στόχους της και ότι το πιθανότερο είναι πως οι δανειστές δεν θα μπορέσουν ποτέ να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το δημοσίευμα των «New Υork Times», όπου η Ελλάδα παρομοιάζεται με… βάτραχο που σιγοβράζει στην κατσαρόλα με το καυτό νερό. «Αν ρίξεις έναν βάτραχο σε νερό που βράζει, θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά σιγά, τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου», αναφέρει το άρθρο. Εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας, η ελληνική δημοκρατία βρίσκεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο, γράφει η νεοϋορκέζικη εφημερίδα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γίνεται όλο και πιο απολυταρχική, περνώντας συνεχώς νέα μέτρα με διατάγματα και ρέποντας προς την ακροδεξιά.

 

Η εφημερίδα προειδοποιεί ότι η οικονομική λιτότητα οδηγεί αυτόματα σε έλλειμμα δημοκρατίας, ενώ αναφέρεται σε αυτό το σημείο στα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι NYT αναφέρονται ακόμη στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «ξύπνησε μνήμες με τανκς» σε πολλούς Ελληνες.

 

Γ. Τσιάρας

Scroll to top