12/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δημόσια Τηλεόραση… στο νοίκι

Για 15 ημέρες είναι νοικιασμένα τα ιδιωτικά στούντιο από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη. Οι εθελοντές-συνεργάτες του προέρχονται από πρώην ΠΕΘ, άλλους που βρέθηκαν μετά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο κανάλι της Βουλής και μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Για 15 ημέρες είναι νοικιασμένα τα ιδιωτικά στούντιο από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη. Οι εθελοντές-συνεργάτες του προέρχονται από πρώην ΠΕΘ, άλλους που βρέθηκαν μετά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο κανάλι της Βουλής και μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, που «σκαρφίστηκε» αυτό το… μοντέλο «Δημόσιας Τηλεόρασης», έχει νοικιάσει τα συγκεκριμένα ιδιωτικά στούντιο (TVE) για 15 ημέρες. Δηλαδή έχουμε σήμα υπό προθεσμία. Πιθανότατα να υπολογίζουν ότι τόσες μέρες θα χρειαστούν για να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσουν σε εκκένωση του Ραδιομέγαρου. Αλλά με τέτοιου τύπου κινήσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά παρά γέφυρες εξεύρεσης ενδιάμεσης λύσης…

 

Οσο περνάνε οι ώρες τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «χεράκι τους» για να βγει το πρόγραμμα της «ΔΤ» από το ιδιωτικό στούντιο βάζουν, εκτός από γνωστό σκηνοθέτη που πριν είχε σύμβαση 4.500 ευρώ με την ΕΡΤ, και πρώην διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ η οποία μόλις συνταξιοδοτήθηκε βρήκε (όλως τυχαίως) και καπάρωσε θέση στη Βουλή Τηλεόραση. Και έτερος πρώην συνεργάτης της ΕΡΤ και μετέπειτα του καναλιού της Βουλής εργάζεται για τη μετάδοση του συγκεκριμένου… σήματος, διότι πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να το πεις κανείς.

 

Είναι αλήθεια ενημερωμένος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής γι' αυτά; Εκτός κι αν έτσι εννοούν στην κυβέρνηση την εξυγίανση, αναμόρφωση, αναδιάταξη της «αμαρτωλής ΕΡΤ», τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Διότι με τέτοιου τύπου ενδείξεις το μυαλό του καθενός πάει στη χειρότερη μορφή τής ΕΡΤ. Αν μέθοδοι, πρόσωπα και καταστάσεις που καταγγέλλονταν επί χρόνια, ακόμα και από τους σημερινούς κυβερνώντες (οι οποίοι βέβαια πρώτα τα έπραξαν και μετά σκέφτηκαν κάπως καθυστερημένα να τα καταγγείλουν) χρησιμοποιούνται στο μεταβατικό μεσοδιάστημα, ποιο μήνυμα στέλνεται προς τα έξω; Και αλήθεια ποιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, μέχρι και την 11η Ιουνίου, επιχειρεί να κάνει τον μεσάζοντα για να εξασφαλίσει πρόγραμμα (κατόπιν ενεργειών του) για το μεσοδιάστημα, προφανώς με τη σκέψη να βρει και πάλι θέση κάπου στη νέα διοίκηση της ΝΕΡΙΤ; Είναι δηλαδή εξ αυτών που υπέγραψαν τις μεικτές παραγωγές οι οποίες ελέγχονται από την Εισαγγελία, αποδέχτηκαν ειδικούς συμβούλους και ΠΕΘ και πάει λέγοντας. Αυτούς αλήθεια εννοεί ο κ. Καψής όταν κάνει αναφορές σε… εθελοντές συνεργάτες του ειδικού εκκαθαριστή Γκ. Μάναλη;

 

Οσο για τις ταινίες που έχει εξασφαλίσει η «ΔΤ», προέρχονται από σύμβαση που παρέμεινε ανυπόγραφη από τους δύο πρώην διευθύνοντες συμβούλους της ΕΡΤ Νίκο Σίμο και Γκίκα Μάναλη. Τώρα όμως τη χρησιμοποίησαν, αφού ήρθαν βέβαια σε συμφωνία με τον παραγωγό κ. Παπανδρέου που τις διαθέτει.

 

Χθες έξω από τα ιδιωτικά στούντιο (TVE) βρέθηκαν περίπου 250 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κρατώντας πανό που έγραφε «Η τηλεπειρατία δεν θα περάσει» σε μια πρώτη συμβολική κίνηση αντίδρασης η οποία φαίνεται ότι θα επαναλαμβάνεται. Η είσοδος των στούντιο στην Παιανία ήταν φραγμένη από κλούβα των ΜΑΤ τα οποία είχαν παραταχθεί δεξιά και αριστερά. Η «ΔΤ» λίγο μετά μετέδιδε ντοκιμαντέρ με την ένδειξη «Αρχείο ΕΡΤ». Η εύλογη απορία είναι με ποιο τρόπο την πήραν. Από το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα που βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και για να ανοίξει πρέπει να ανήκεις στους διαχειριστές του, αποκλείεται. Προφανώς δεν το πήραν από εκεί, αλλά πιθανότατα από τη Βουλή Τηλεόραση η οποία διαθέτει υλικό της ΕΡΤ.

 

Σήμερα πραγματοποιείται πανελλαδική κινητοποίηση για την ΕΡΤ με τους εργαζόμενους να καλούν τους πάντες να κορνάρουν στις 20.00 όπου κι αν βρίσκονται, ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Ραδιομέγαρο.

 

[email protected]

Scroll to top