adesmeyti-gnomi

15/07/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αδέσμευτη Γνώμη: Ένας μήνας μετά…

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που στήσαμε στην Κολοκοτρώνη 8 το απεργιακό φύλλο της Αδέσμευτης Γνώμης.
      Pin It

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που στήσαμε στην Κολοκοτρώνη 8 το απεργιακό φύλλο της Αδέσμευτης Γνώμης.

Δυστυχώς όμως, μετά και τις πρόσφατες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, είναι φανερό πως θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε απεργία στον κλάδο – πόσο μάλλον απεργιακό φύλλο, που κάτι μου λέει πως θα χρειαστεί να περάσουν άλλα 38 χρόνια για να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας. Δηλαδή αισίως το 2051!

Γι΄ αυτό και εγώ βάλθηκα να φτιάξω αυτά τα δυο «βιντεάκια» – slide show, τόσο σαν μικρο αφιέρωμα στους εκατοντάδες ανθρώπους που δούλεψαν – άμεσα, έμμεσα και …ενδιάμεσα – για να βγει το ιστορικό φύλλο της 15ης Ιουνίου, όσο και σαν καταγραφή του (επίσης ιστορικού) χώρου εργασίας μας, στην συνεταιριστική μας Εφημερίδα των Συντακτών, που φιλοξένησε την έκδοση. Αλλά και σαν απόδειξη ότι η εφημερίδα, το «χαρτί» ντε, δεν θα πεθάνει ποτέ, όσο ο κόσμος έχει ανάγκη από τυπωμένες αλήθειες κι ελεύθερες φωνές!

Ελπίζω μέσα από τις εικόνες αυτές -τα βλέμματα, την κίνηση, τις χειρονομίες- να μεταφέρω και σε σας λίγη από την ένταση, από την αγωνία και την χαρά που συνοδεύει τη δημιουργία μιας εφημερίδας.

Χρησιμοποίησα δυο Olympus Pen. Θολώματα, κουνήματα και κοντινά πορτραίτα τα φρόντισε ο πιστός μου Nikon 50/1.4, φτιαγμένος γύρω στο 1980. Στην κοντή εκδοχή έβαλα υπόκρουση Lorrena McKennitt, το Santiago. Στην μακριά, Nina Simon, το Sinner Man (από την ταινία The Thomas Crown Affair, 1969).

Γιώργος Τσιάρας

Scroll to top