Του Κ. Μανωλιουδάκη
Ολα τα πράγματα στη ζωή επιβάλλεται να τα αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα, ψυχραιμία και οξυδέρκεια. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν το έπραξε στην προχθεσινή συνέντευξή του στον Sentra 103,3.
Τουναντίον, αντιμετώπισε υπεροπτικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρίγκιπα Φαϊζάλ, με συνέπεια να δημιουργήσει ερωτήματα και αντιδράσεις σε μερίδα του κόσμου για το αγαθόν των προθέσεών του. Μέγα λάθος…
Διότι ακόμη κι αν είσαι σίγουρος ότι πρόκειται περί «αστειότητος», δεν το «φωνάζεις» δημοσίως, πόσω μάλλον από τη στιγμή που το υπάρχον πλάνο εξυγίανσης εμπεριέχει περικοπές, θυσίες και εν γένει δυσκολίες.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, από την άλλη, είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» σε παρεμφερείς καταστάσεις και αποτελεί έναν από τους πλέον ικανούς επιχειρηματίες στον τομέα των επικοινωνιακών χειρισμών (το παραδέχονται άλλωστε και οι πλέον «μισητοί εχθροί» του).
Φυσιολογικά, η έμπνευσή του να υπάρξει ανακοίνωση, αλλά και όροι με τους οποίους θα… εκτεθεί ο Φαϊζάλ, με σαφώς πιο «λάιτ» διάθεση και με συγκεκριμένη διαδικασία που θα τον «ρίχνει στα σχοινιά», υιοθετήθηκε απ' όλους. «Παμψηφεί».
Πρωτίστως δε από τον ίδιο τον Αλαφούζο (!) που πείστηκε ότι αυτή η διαδρομή είναι η ασφαλέστερη για να τελειώνει μια και καλή η ιστορία. Προσέξτε: στον Παναθηναϊκό άπαντες οι μέτοχοι, ο Αλαφούζος, ο Βγενόπουλος, ο Πατέρας και ο Πολέμης, συμφωνούν (και επαυξάνουν) ότι η περίπτωση απόκτησης της ΠΑΕ από τον Φαϊζάλ δεν έχει σοβαρό υπόβαθρο και ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας δεν υπάρχει περίπτωση να επενδύσει στο «τριφύλλι».
Ως γνωστόν, όμως, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Κατά συνέπεια, απ' αυτή την οπτική γωνία, επιλέχθηκε το ορθόν. Επικοινωνιακά, «για να μην έχουν να τους προσάψουν το παραμικρό».
Το σημαντικότερο εντούτοις είναι η ουσία. Ποια είναι η ουσία; Οτι με αυτή τη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα:
1. Να φανεί -μία και καλή- εάν ο πρίγκιπας θέλει πραγματικά να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και να βάλει τα 28 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα.
2. Να κάνει με την ησυχία του τον οικονομικό έλεγχο του 6μήνου, όπως είχε ζητήσει.
3. Να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, με τον όρο να μη γίνονται δηλώσεις.
Αρα και να μάθουμε όλοι, οι δύσπιστοι, οι ευκολόπιστοι, οι «σίγουροι» της μίας ή της άλλης άποψης, «ποιος κοροϊδεύει ποιον».