Pin It

Να εξαιρεθούν οι υπάλληλοί του από το νέο κύμα διαθεσιμότητας ζητάει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς προσωπικό.

 

Αντίθετα, ζητάει να πάρει στο πλαίσιο της κινητικότητας επιπλέον υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες ώστε να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Αλλωστε, έχει ήδη πληρώσει το τίμημα των πολιτικών αποψίλωσης του Δημοσίου.

 

Στην πρώτη φάση της διαθεσιμότητας τον Δεκέμβριο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν ένα από τα τρία πανεπιστήμια της χώρας που έχασε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 19 διοικητικοί υπάλληλοί του.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας, συνολικά από το 2008 έχουν αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περισσότεροι από 200 υπάλληλοι. Παράλληλα έχουν καταργηθεί 96 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού και 27 θέσεις διοικητικού προσωπικού ΙΔΑΧ, με αποτέλεσμα να μη είναι δυνατή η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, αφού δεν υφίστανται κενές θέσεις, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Επισημαίνεται ακόμη ότι η αναλογία του αριθμού των μελών του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου προς τον αριθμό των μελών του διοικητικού προσωπικού είναι η μικρότερη από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας (575 μέλη διδακτικού προσωπικού προς 288 μέλη διοικητικού προσωπικού).

 

«Κατά συνέπεια, το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν επαρκεί, σε καμία περίπτωση, για την εξασφάλιση της λειτουργίας των επτά σχολών και των δεκαπέντε τμημάτων του ιδρύματος, με πολλούς τομείς, εργαστήρια και άλλες λειτουργικές και ακαδημαϊκές μονάδες και με βασική επιδίωξη τη διασφάλιση των σπουδών και της μέριμνας των φοιτητών μας», τονίζει η πρυτανεία.

 

Το θέμα είναι αν στο υπουργείο Παιδείας εισακούεται η γλώσσα των αριθμών και των πραγματικών δεδομένων ή μόνο κριτήριο για την υποταγή στις εντολές της τρόικας θα είναι οι τυφλές και οριζόντιες απολύσεις ανθρώπων.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top