Pin It

Χαράματα ξεκίνησε χθες το πρωί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πάτρα, προκειμένου να εκκενωθούν οι χώροι στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και του Μαραγκοπούλειου στην οδό Γούναρη, αλλά κι ενός κτιρίου του ΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

 

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, συνολικά προσήχθησαν 16 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2 άνδρες ηλικίας 24 και 32 ετών, όπως επίσης και τρεις γυναίκες, μια 28χρονη Ελληνίδα, μια 28χρονη Ισπανίδα και μια 30χρονη Ελβετίδα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στον έλεγχο που έκανε η Αστυνομία βρέθηκαν μεταξύ άλλων η εγκατάσταση και ο πλήρης εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 Ραδιοκατάληψη», που περιελάμβανε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κονσόλα ήχου, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γυάλινα μπουκάλια, πέτρες κι έντυπο υλικό.

 

Οι συλληφθέντες επρόκειτο χθες να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα τρία κτίρια θα φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή τους. Χθες, αμέσως μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, συνεργεία του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό των κτιρίων, όπως επίσης και το… χτίσιμο των εισόδων τους ώστε να αποτρέψουν νέα κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές. Εξω από το χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάτρας, όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες, βρέθηκαν για συμπαράσταση 20–30 άτομα, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν παραταγμένη για την αποφυγή επεισοδίων.

 

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ουσιαστικά προαναγγέλθηκε πριν από μέρες, όταν υπήρξε ανάλογη εντολή της Εισαγγελίας Πατρών. Ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας κι εκεί δόθηκε και το πράσινο φως για την επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, «μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας και την εκκένωση του Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου από τους καταληψίες, το οποίο ανήκει στον Δήμο Πατρέων και το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί 15ετία και πλέον, ο δήμος ήδη από σήμερα το πρωί με συνεργεία καθαριότητας και αυτεπιστασίας ξεκίνησε τον καθαρισμό του χώρου και σχεδιάζει την ανακαίνιση και την αποκατάσταση των πολλαπλών φθορών που έχει αυτός υποστεί, ώστε στη συνέχεια να παραχωρηθεί στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης για να στεγάσουν εκεί τις δράσεις τους. Για το θέμα θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο».

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top