07/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Samos Young Artists Festival

 

Αρχίζει το Samos Young Artists Festival, μια πλατφόρμα ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων αλλά και μουσικών διαλόγων, που ζωντανεύει κάθε χρόνο στο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου στη Σάμο. Φέτος, καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι ο Λευκορώσος βιολιστής Daniel Nodel, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Τετάρτη 7/8: Gitanes Blondes (Γερμανία). Πέμπτη 8/8: Camerata Smyrna Woodwind Quintet (Τουρκία). Παρασκευή 9/8: Olga Mishula, Anastasia Feierlein (Ρωσία). Σάββατο 10/8: Αramis Trio (Γερμανία). Kυριακή 11/8: Τetraktys κουαρτέτο εγχόρδων (Ελλάδα). Δευτέρα 12/8: Caspar Frantz (Γερμανία). Τρίτη 13/8: Zaϊde-Quartet (Γαλλία).

 

Ψαραντώνης στο Πήλιο

 

Ο γνωστός λυράρης Ψαραντώνης στις 21.00 στο θέατρο Αλώνι στο Πήλιο (Αγιος Γεώργιος Νηλείας). Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι, κρουστά) και ο Νεκτάριος Κοντογιάννης (λαούτο). Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ.

 

Χατζηγιάννης στη Σαλαμίνα

 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας. Special guest, ο Μηδενιστής.

 

Απολογία του Σωκράτους στο Αστεροσκοπείο

 

Την «Απολογία του Σωκράτους» ερμηνεύει από απόψε μέχρι και τις 9 Αυγούστου στις 21.00 ο ηθοποιός Γιάννης Συμεωνίδης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η παράσταση -στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους- θα επαναληφθεί στο Παλιό Πανεπιστήμιο από 1η έως 7 Σεπτεμβρίου.

 

Εκθεση Μακρουλάκη στη Σύρο

 

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην έπαυλη Τσιροπίνα στην Ποσειδωνία της Σύρου. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και επιμέλεια του συλλέκτη έργων τέχνης Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος είχε την ιδέα για τη μεταφορά της έκθεσης από το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη. Η έκθεση με τίτλο «Η αρμονία των εικόνων» περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα της εξελικτικής πορείας του ζωγράφου από το 1956 έως το 2013. Εργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα στην Αθήνα, τη γενέτειρά του τη Σύρο, αλλά και την Τεχεράνη, όπου έζησε ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του. Τοπία λουσμένα στο ελληνικό φως από νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, αλλά και νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυμνά, εικόνες της καθημερινότητας, άλογα, σκυλιά, λουλούδια, φυτά, πεταλούδες και φρούτα συνθέτουν τη ζωγραφική κοσμογραφία του Μιχάλη Μακρουλάκη.

 

«Ελένη» στην Καβάλα

 

«Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο Φρουρίου της Καβάλας, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, Βασίλη Νικολαΐδη, σκηνικά-κοστούμια Νίκου Σαριδάκη, μουσική Νίκου Ξανθούλη, χορογραφίες Αγγελικής Στελλάτου. Η Ελένη και ο Μενέλαος -χρόνια μετά το «φευγιό» εκείνης και τον Τρωικό Πόλεμο που πυροδότησε η απαγωγή της από τον Πάρι- ξανασυναντιούνται στην Αίγυπτο. Σύζυγος πιστή, περιμένει τον γυρισμό του, ενώ εκείνος, καραβοτσακισμένος μετά το τέλος του πολέμου και την άλωση της Τροίας, έρχεται τυχαία κοντά της. Μια αναστροφή του μύθου επιχειρεί ο συγγραφέας με την Ωραία Ελένη ουδέποτε να φτάνει στο Ιλιον -αλλά ένα ομοίωμά της- αφού η Ηρα την έστειλε μέσω του Ερμή ασφαλή στην Αίγυπτο. Το ζευγάρι θα αναγνωριστεί και θα καταφέρει να δραπετεύσει με τη βοήθεια, φυσικά, του από μηχανής θεού. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας, Ευγενία Μαραγκού, Εύα Κάρτσακλα. Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.

 

Scroll to top