11/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ομαδική έκθεση στο «Εlounda mare hotel, Relais & Chateaux»

 

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη ταξιδεύει. Η γνωστή αίθουσα τέχνης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «10 Mediterranean Artists @ Elounda». Σε συνεργασία με την Gallery «Art L-S» διοργανώνεται η έκθεση με έργα σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας και ομορφιάς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τις θαλασσινές εικόνες και τα καράβια του Γιάννη Αδαμάκη, τα τρισδιάστατα δέντρα του Γιώργου Αυγέρου που ζει και εργάζεται στην Κρήτη, δύο έργα –λάδια σε χαρτί– της Μαρίνας Καρέλλα από την τελευταία της ατομική έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, τοπία του Χρήστου Κεχαγιόγλου (φωτ.) που παραπέμπουν άλλοτε σε ονειρικές καταστάσεις και άλλοτε σε υπαρκτούς χώρους, μικρές θεματικές ενότητες του Χάρη Κοντοσφύρη από τσιμέντο σε γυαλί, ανάγλυφα δέντρα από τον Γιάννη Κόττη, κολάζ και έργα pop αισθητικής από τον Πάρι Κούτσικο, το γλυπτό «Ερωτικό» του Ι. Μόραλη, τα καλοκαιρινά θέματα της Μαρίας Φιλοπούλου και τα υπέροχα κοπτικά έργα από τον Φίλιππο Φωτιάδη. Η έκθεση φιλοξενείται στο «Εlounda mare hotel, Relais & Chateaux» της Κρήτης (διάρκεια έως 31 Αυγούστου, τηλ. 6944320010).

 

 

Ρεμπούτσικα στη Νάξο

 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου «Μανώλης Ψαρράς», στη Νάξο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κύκλος Κυκλάδων», σ' ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικές της από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» μέχρι την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τουρκικές ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak». Τραγουδάει η Κωνσταντίνα Μελαχροινούδη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Αγγελος Παπαδάτος (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).

 

 

Ρεσιτάλ στη Σίβηρη

 

Η ιστορική παράσταση του χειμώνα του 1976 «Ρεσιτάλ» στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής ερμηνεύουν τραγούδια που έγραψαν εποχή γεμάτα μνήμες και συγκίνηση.

 

 

«Αγαμέμνων» στη Σητεία

 

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου στη Σητεία της Κρήτης, σε μετάφραση Νικολέτας Φριντζήλα, σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική σύνθεση Σοφίας Καμαγιάννη, χορογραφία Ερμή Μαλκότση. Το βράδυ που ο βασιλιάς Αγαμέμνων επιστρέφει στο Αργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωικό πόλεμο, έχοντας μαζί την ιέρεια του Απόλλωνα Κασσάνδρα -τιμωρημένη από τον θεό να προφητεύει αλλά κανείς να μην πιστεύει τις προφητείες της- ως σκλάβα κι ερωμένη του, η Κλυταιμνήστρα θα τον υποδεχτεί στο παλάτι με τιμές. Αργότερα, μέσα στη νύχτα, μαζί με τον εραστή της Αίγισθο, θα τον σφάξει με τα ίδια της τα χέρια όπως και τη μάντισσα Κασσάνδρα. Η θυσία της Ιφιγένειας από τον Αγαμέμνονα προκειμένου να εξευμενίσει τους θεούς και να οδηγήσει αυτόν και το ελληνικό στράτευμα στην Τροία, αποτελεί κατά τον ποιητή το μεγαλύτερο επιχείρημα για το μίσος της Κλυταιμνήστρας προς τον άντρα της και το έγκλημά της. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδώρα Τζήμου, Βασίλης Μπισμπίκης, Θέμης Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης. Κορυφαίοι: Θύμιος Κούκιος, Βασίλης Πουλάκος, Kρις Ραντάνοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης. Κλαρινέτο: Xρήστος Καλκάνης.

 

 

«Βάκχες» στην Πρέβεζα

 

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας, σε μετάφραση Γιάννη Λιγνάδη, σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, σκηνικά-κοστούμια Εύας Νάθενα, μουσική Γιώργου Πούλιου, χορογραφία Δάφνης Ασημακοπούλου, κρουστά Μιχάλη Αφολαγιάν. Οι «Βάκχες» είναι το μοναδικό έργο της αρχαιότητας όπου ο Διόνυσος πρωταγωνιστεί ως ανθρωποποιημένος θεός, καθώς αυτό αποτελεί το δράμα του θεού, που είναι το δράμα του ανθρώπου. Δραματοποιούνται τα Θεοφάνια του Διόνυσου και εξανθρωπίζεται το θείο. Μια καινούργια θρησκεία απειλεί, μια νέα δύναμη εισχωρεί που θέλει να επιβάλει τη δική της λατρεία. Οι γυναίκες της Θήβας θα βγουν στον Κιθαιρώνα να τον λατρέψουν. Ο Πενθέας όμως… Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης Καρατζογιάννης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Κίτσου.

 

Scroll to top