13/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νίκη σκέτο… δηλητήριο

Ανησυχία στη Χέρτα μετά τον θρίαμβο με 6-1!.
      Pin It

Ανησυχία στη Χέρτα μετά τον θρίαμβο με 6-1!

 

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Οποιος καεί στον χυλό, φυσά και το γιαούρτι…

 

Κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Χέρτα Βερολίνου. Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας είναι η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα μετά την 1η αγωνιστική, χάρη στη θριαμβευτική της εμφάνιση και νίκη με 6-1. Ομως, αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, η αντίδραση του τοπικού Τύπου αλλά και των ανθρώπων της κάθε άλλο παρά ενθουσιώδης είναι…

 

«Παραμονεύει ο κίνδυνος να πάει “περίπατο” ο ρεαλισμός της ομάδας μετά το σκορ αυτό», έγραφε η Die Welt.

 

Η Süddeutsche Zeitung έκανε λόγο για την επιστροφή ενός μεγάλου προβλήματος. Και η Berliner Kurier ανέφερε πως «η Χέρτα ίσως κατάπιε από την πρώτη ημέρα του νέου πρωταθλήματος μια γερή δόση δηλητήριο».

 

Ολα αυτά για μια ομάδα που νίκησε 6-1! Και αν αντιδρούσαν έτσι μόνον οι εφημερίδες, θα έλεγε κανείς ότι είναι απλά υπερβολικές. Ομως και ο προπονητής των Βερολινέζων, ο Ολλανδός Γιος Λουχουκάι, αποκάλυψε: «Δεν κοιμήθηκα καθόλου καλά τη νύχτα μετά τον αγώνα. Στριφογύριζα στο κρεβάτι μου και τελικά σηκώθηκα στις 5 τα ξημερώματα»!

 

Την εξήγηση αναζητήστε τη στο πρόσφατο παρελθόν της Χέρτα και στους δύο υποβιβασμούς και τις ισάριθμες ανόδους από το 2009-10 έως σήμερα. «Οταν η ομάδα πετυχαίνει έξι γκολ και έχει και τρία δοκάρια, αυτό σημαίνει πως κάτι καλό έχει κάνει. Οσοι με γνωρίζουν, όμως, ξέρουν πως δεν θα ανέβω στα τραπέζια να πανηγυρίζω με τη νίκη, όσο ευρεία κι αν είναι αυτή», είπε ο Λουχουκάι.

 

Οι 54.000 θεατές που πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο έδειξαν βέβαια να διασκεδάζουν με την ψυχή τους την εξέλιξη του αγώνα.

 

Οπως δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Φάμπιαν Λουστενμπέργκερ, «ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τους οπαδούς. Ομως, θα το ξεχάσουν αμέσως αν την επόμενη εβδομάδα χάσουμε με 6-0. Πριν από δύο χρόνια είχαμε ξεκινήσει με νίκη, είχαμε συγκεντρώσει 20 βαθμούς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά δεν αποφύγαμε τον υποβιβασμό. Ξέρουμε από πού ερχόμαστε…».

 

Scroll to top