Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Ποιος να το έλεγε στον Χουμπ Στέφενς, μόλις ήρθε στον ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, ότι πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, τη Σάλκε.

 

Ο Ολλανδός προπονητής θα είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των δύο αναμετρήσεων κόντρα στους Γερμανούς για τα play offs του Champions League στις 21 και στις 27 Αυγούστου, αφού δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας.

 

Αλλωστε, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τη θέση της Μέταλιστ είχε μια άλλου είδους προσέγγιση από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης: «Αντίπαλος της Σάλκε ο Στέφενς», γράφουν και ξαναγράφουν οι εφημερίδες της χώρας, δείχνοντας έτσι ότι ο νυν προπονητής του «δικεφάλου» του Βορρά δεν είναι κάποιος τυχαίος, ειδικά για τους οπαδούς του γερμανικού συλλόγου.

 

Η συνολικά επταετής (1996-2002, 2011-2012) προσφορά του 59χρονου στον πάγκο της Σάλκε τού δίνει το πλεονέκτημα να γνωρίζει σχεδόν τα πάντα γύρω από τους παίκτες και τη λειτουργία της ομάδας. Είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο γενικός διευθυντής των «βασιλικών μπλε», Χορστ Χελντ: «Θα συναντήσουμε ξανά τον Χουμπ Στέφενς και το καλωσόρισμα θα είναι πολύ ζεστό γι’ αυτόν. Φυσικά, ο Χουμπ είναι πολύ καλά ενημερωμένος, αλλά στο τέλος το παιχνίδι κρίνεται μέσα στο γήπεδο».

 

Τη συμπάθειά του για τον Ολλανδό κόουτς έσπευσε να εκφράσει και ένα από τα αστέρια της Σάλκε, ο επιθετικός Κλας Γιαν Χούντελααρ: «Η επανασύνδεση με τον Χουμπ Στέφενς απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο για εμένα».

 

Ο ίδιος ο Στέφενς παρουσιάστηκε χαρούμενος επειδή… «θα αντιμετωπίσω τη Σάλκε και θα βρεθώ σε γνώριμο χώρο με πολλούς φίλους και γνωστούς».

 

Βέβαια, γνωρίζει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας των αγώνων. Η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, αλλά… «θα αγωνιστούμε για όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει…»

 

Στους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπάρχει κινητικότητα μετά την ενημέρωση από την UEFA ότι ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει τελικά στο Champions League αντικαθιστώντας τη Μέταλιστ. Εχει να κάνει κυρίως με τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ που θα βάλει στα ταμεία του ο «δικέφαλος» από τους δύο αγώνες έχουν «ζεστάνει» ακόμη περισσότερο τον Ιβάν Σαββίδη και τον προτρέπουν να προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόστερ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απόκτηση ενός επιθετικού μέσου που θα έχει τον ρόλο του «δεκαριού» στην ομάδα.

 

Οσον αφορά την περίπτωση του Μίλος Κράσιτς από τη Φενέρμπαχτσε, ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να «καίγεται» επί του παρόντος για τη θέση των εξτρέμ. Ωστόσο ο 28χρονος Κροάτης αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Επίσης, υπάρχουν συζητήσεις για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αφού έχουν διαπιστωθεί κενά και αδυναμίες, ειδικά στη φιλική ήττα από την Καλλονή με 3-1. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, από τη στιγμή που η επιθυμία του Σαββίδη είναι να προλάβει να δηλωθεί ο παίκτης (ή οι παίκτες) πριν από τις αναμετρήσεις με τον γερμανικό σύλλογο.

 

Scroll to top