eopyy-diamartyria

17/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ

Αντιστέκονται οι γιατροί στο λουκέτο του Οργανισμού - «Όποιος δεν παραδίδει δημόσια περιουσία, αναλαμβάνει και την ευθύνη», διαμηνύει ο υπουργός – Σήμερα λήγει η διορία παράδοσης.
      Pin It

Ένταση επικρατεί από το πρωί έξω από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς γιατροί και προσωπικό προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμό τους.

Οι διευθυντές των μονάδων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα έλαβαν την Πέμπτη υπηρεσιακό έγγραφο από τον πρόεδρο του Οργανισμού, με τους οποίο τους ενημέρωνε για επείγουσα παράδοση όλου του υλικού των μονάδων και στη συνέχεια τη σφράγιση και το κλείσιμό τους μέχρι και σήμερα Δευτέρα!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται έξω από τις μονάδες στον Άγιο Δημήτριο, στη Νίκαια, στην Καλλιθέα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Ζάκυνθο, στην Ξάνθη και αλλού.

*
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αύριο Τρίτη στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Ανένδοτος ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυιατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σ' αυτόν που δεν παρέδωσε».
Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

Σχετικά θέματα:

- Αρνούνται οι γιατροί να παραδώσουν τα πολυιατρεία
- Λουκέτο στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

efsyn.gr

Scroll to top