16/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λουκέτο στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρός του ζητά μέχρι τη Δευτέρα να σφραγιστούν. Ανάστατοι και οι ναυτεργάτες για την «κατάργηση» του Οίκου Ναύτου.
      Pin It

Ο πρόεδρός του ζητά μέχρι τη Δευτέρα να σφραγιστούν. Ανάστατοι και οι ναυτεργάτες για την «κατάργηση» του Οίκου Ναύτου

 

Των Ντάνι Βέργου, Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Αρον άρον, πριν καν δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, το υπουργείο Υγείας με εντολή βάζει λουκέτο σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ! Με υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε χθες προς όλους τους διευθυντές των μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας ο πρόεδρός του Δημήτρης Κοντός ζητά μέχρι τη Δευτέρα να σφραγιστούν και να κλείσουν αφού πρώτα συγκεντρωθεί και παραδοθεί το υλικό που διαθέτουν.

 

Επιτροπές παράδοσης – παραλαβής

 

Οπως έγινε γνωστό με γραπτή εντολή «εξαιρετικώς επείγουσα» και ημερομηνία 13-2-2014 του προέδρου του ΕΟΠΥΥ εντέλλονται οι «… επιτροπές παραλαβής να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.2014 και να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17.2.14…».

 

Και το χειρότερο είναι, όπως τονίζουν, ότι οι επιτροπές αυτές παράδοσης – παραλαβής συστάθηκαν με εντολή του κ. προέδρου του ΕΟΠΠΥ με ημερομηνία 17-1-2014, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του «σχεδίου νόμου» και όχι βέβαια σε εκτέλεση του νόμου που ψηφίστηκε. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργεια του κ. Κοντού πριν από τη δημοσίευση του νόμου για το νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας κι απαντούν με εξώδικο προς τον πρόεδρο, το οποίο κοινοποιούν στον Εισαγγελέα. Επισημαίνουν δε πως όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής υλικού θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.

 

Οργή από την ΠΝΟ

 

Η πρώτη δυναμική αντίδραση ήρθε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η οποία κατήγγειλε το πλήρες ξεπούλημα και την ουσιαστική κατάργηση του Οίκου Ναύτου (Ο.Ν.) και μάλιστα με «διαδικασίες ντροπής, που θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες όλοι οι Ελληνες προσπαθούμε να ξεχάσουμε».

 

Μέλη της διοίκησης με δεκάδες ναυτεργάτες επισκέφθηκαν χθες τον πρόεδρο του Ταμείου και απαίτησαν την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ καλούν όλους τους Ελληνες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να δώσουν, μαζί με τα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, δυναμικά το «παρών» τους έξω από τα γραφεία του Ο.Ν. το πρωί της Δευτέρας.

 

«Οι Ελληνες Ναυτεργάτες όχι μόνον αντιδρούν και δεν δέχονται την επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση αλλά προτάσσουν τα στήθη τους για την διαφύλαξη του Οίκου τους, ο οποίος και αποτελεί δική τους περιουσία, που αποκτήθηκε με πολύ ιδρώτα και πολύ αλμύρα», αναφέρει η ΠΝΟ. Ανακοινώσεις με τις οποίες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Οίκου Ναύτου σχεδόν το σύνολο των ναυτεργατικών σωματείων.

 

Scroll to top