samarasjunker

04/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο «φίλοι» από τα παλιά στο Μαξίμου

Την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. με το νέο του αξίωμα, του νέου προέδρου της Κομισιόν, πραγματοποιεί ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου .
      Pin It

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν «παλιό φίλο της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Γιούνκερ ήταν από εκείνους που κράτησαν ακέραια την πίστη τους στις δυνατότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του εναντίου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για την ελληνική περίπτωση και τα όσα συνέβησαν στην Αργεντινή. «Αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει… Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό αρχικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όχι» Γιούνκερ σε «κούρεμα» του χρέους
Ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε ότι αισθάνθηκε περήφανος που «υπερασπίστηκε σθεναρά» την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Ερωτηθείς σχετικά με την συζήτηση για το ελληνικό χρέος που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως δεν υποστηρίζει το ενδεχόμενο ενός κουρέματος.
Σε ερώτηση αν αυτό είναι βιώσιμο απάντησε πως δεν θα εξετάσει το θέμα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Νοεμβρίου.
Πλην της πορείας της ελληνικής οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν και της προοπτικής ελάφρυνσης του χρέους σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τον Νοέμβριο του 2012, ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα επιτρόπου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κομισιόν ότι στη νέα Επιτροπή την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Σχετικό θέμα: Πονοκέφαλοι γένους θηλυκού για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

efsyn.gr

Scroll to top