Obama-Barack

29/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: «Ευθύνεται η Ρωσία και θα πληρώσει»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αποφεύγοντας να μιλήσει για εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε πως η Μόσχα παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και πως θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις - διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι ΗΠΑ δεν θα αναλάβουν στρατιωτική δράση.
      Pin It

Ευθύνες κατά της Ρωσίας για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία επέρριψε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Ομπάμα  υποστήριξε πως η Μόσχα είναι υπεύθυνη για την αιματοχυσία στην Ουκρανία και πως οι αντάρτες οπλίζονται και χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως η Μόσχα παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και πως θα αντιμετωπίσει «περισσότερες επιπτώσεις» για τις πράξεις της. Όπως σημείωσε, η συνεχής είσοδος (ο Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «εισβολή») της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει περαιτέρω κόστος για τη Μόσχα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, ο Ομπάμα σημείωσε πως  οι ΗΠΑ δεν θα αναλάβουν στρατιωτική δράση για την επίλυση του ουκρανικού προβλήματος, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η Αμερική και οι σύμμαχοί της εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία είναι πιο απομονωμένη σήμερα, στο διάστημα μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να συμπληρώσει πως η επίδραση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μπορεί να μην φαίνεται έντονη αυτή τη στιγμή, αλλά θα αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Σχετικά θέματα:
«Απάτη» η εισβολή λέει η Ρωσία, με κυρώσεις απειλούν Δύση και ΗΠΑ

efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

Scroll to top