pasok

13/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλώνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Πριν προλάβει να καταλαγιάσει η σφοδρή αμφισβήτηση του Ευ. Βενιζέλου από βουλευτές και υπουργούς του κόμματός του, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, δέχεται νέο ράπισμα για τις επιλογές και τη στρατηγική της, αυτή τη φορά εκ των έσω. Απάντηση με αιχμές από Χαρ. Τρικούπη.
      Pin It

Μετά την πρωτοβουλία των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου νέα πρωτοβουλία παίρνει σάρκα και οστά αυτή τη φορά στο εσωτερικό του κόμματος, αμφισβητώντας τη στρατηγική και την ηγεσία του Κινήματος.

Με πρωτοβουλία που ανέλαβε η «Κίνηση 75» συγκεντρώθηκαν 4000 υπογραφές στελεχών που ζητούν:

Πρώτον, «συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώτα και κύρια από οτιδήποτε άλλο. Ένα πραγματικό συνέδριο, αξιόπιστο, με χρόνο για προσυνεδριακό διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες και τους συμμετέχοντες».

Δεύτερον, «αλλαγή πολιτικής. Ζητάμε το συνέδριο να μην είναι ξανά μια προεκλογική φιέστα ή μια στείρα αντιπαράθεση προσωπικών στρατηγικών».

Και τρίτον, «μια νέα πολιτική πρόταση που θα αναγνωρίζει το σύνολο των νέων πραγματικοτήτων σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης».

Οι υπογράφοντες αμφισβητούν ανοικτά την ηγεσία του κόμματος καθώς και τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία. Ασκούν επίσης, σφοδρή κριτική στο εγχείρημα της Ελιάς.

Μεταξύ των 4000 στελεχών που υπογράφουν, συμμετέχουν τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και κίνησης 75: Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτης Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού Άσπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας κλπ, γραμματείς και μέλη Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη.

 

Η λίστα των ονομάτων ΕΔΩ

 

Απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη
«Το ΠΑΣΟΚ τηρεί με απόλυτη δημοκρατική ευαισθησία τις καταστατικές του διαδικασίες. Αυτό ισχύει και για τη σύγκληση συνεδρίου και για τη συνεργασία στο σχήμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης» σχολίασαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο κείμενο της «Κίνησης των 75».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;». Στο ίδιο πνεύμα, αφού αναφέρουν ότι «κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πράγματι ποτέ δεν συμφώνησαν με επιλογές ευθύνης και με αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αναγκαίες για τη χώρα», συμπληρώνουν σε υψηλότερους τόνους ότι «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα».

Παραπέμποντας στη σχετική αναφορά που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, οι κύκλοι του κόμματος, αναφέρουν πως «κατά τα λοιπά το ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν». Αφήνοντας περαιτέρω αιχμές, αναφέρουν ότι «κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ «εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή». «Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει», καταλήγουν οι κύκλοι του κόμματος.

 

 

Σχετικό θέμα: Πράσινο Δίκτυο κατά Βενιζέλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top