samaras-vouli

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγορές, δανειστές, δημοσκοπήσεις φέρνουν παραλήρημα

Τα ηχηρά μηνύματα που στέλνουν τόσο οι δανειστές και οι αγορές όσο και οι δημοσκοπήσεις οδηγούν σε πανικό τη συγκυβέρνηση, στελέχη της οποίας επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη με τις γνωστές αναφορές περί τραπεζικού πανικού. Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο.
      Pin It

Σε νέα περιδίνηση μπαίνει η κυβέρνηση μετά την επιλογή του πρωθυπουργού να πάει σε μετωπική σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κατακρήμνιση του Χρηματιστηρίου και η εκτόξευση των spreads των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις σχετικά με τα κυβερνητικά σενάρια εξόδου από τα μνημόνια και μάλιστα μόλις οκτώ ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ξεκινάει και η τελική διαδικασία των stress tests των τραπεζών από την ΕΚΤ.

 

pagkalos

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Θα υπάρξει μεγάλη πείνα και δυσωδία (…) Στη Μαρφίν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τρεις ανθρώπους»

Παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να διαχωρίσουν το κυβερνητικό έργο από την πολιτική αντιπαράθεση για την προεδρική πλειοψηφία, η πώρωση των κυβερνητικών στελεχών επικάλυψε και την εξαγγελία και όλες τις πρόσθετες υποσχέσεις παροχών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έβαλε ξανά στη συζήτηση την κινδυνολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Αδ. Γεωργιάδη περί bank run και μάλιστα σε υψηλότερους τόνους, περιλαμβάνοντας μέχρι και τα ATM.

 

voultepsi

Σοφία Βούλτεψη: «Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κάνει παλικαριές στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο»

 

Και ο Αδωνις Γεωργιάδης όμως δεν έμεινε αμέτοχος. Πήρε θέση από τα social media υπέρ των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ περί «πείνας, δυσωδίας και τρομοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ».

 

adonis-georgiadis

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχει ο Πάγκαλος»

 

Στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν και οι βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκης, Μ. Ταμήλος, Γ. Μιχελάκης και Γ. Καλαντζής, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει αργυρώνητους όλους τους βουλευτές της ήσσονος αντιπολίτευσης, ανεξάρτητους, ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ.Λ εάν δεν ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

kalantzis

Γιώργος Καλαντζής: «Όποιος δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τους ανεξάρτητους βουλευτές και είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αργυρώνητος από τον ΣΥΡΙΖΑ»

 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός συγκαλεί το απόγευμα (18:00) το υπουργικό συμβούλιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα και επίσπευση όλων των εκκρεμοτήτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στα επόμενα βήματα για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους στην Ε.Ε.

 

Σχετικά θέματα: 

 


efsyn.gr

Scroll to top