plimira-peiraia

25/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες καταστροφές από τη χθεσινή νεροποντή

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις, που πλημμύρισαν τη Δυτική Αθήνα. Καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα παρασυρμένα από το νερό. Πάνω από 850 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική.
      Pin It

Η πρώτη νεροποντή του φθινοπώρου ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν τα δυτικά προάστια της Αττικής. Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον σε 10 δήμους, έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε σπίτια.

plimira2

Υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά, όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Παράλληλα, από  τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.

 

plimira

Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον Α. Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.

Με τα σπίτια αυτά είπε έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής . Πρόσθεσε μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε χθες το πρόβλημα.

 

plimira3

Σε ύφεση η κακοκαιρία Ιωάννινα

Σε ύφεση είναι από τα ξημερώματα η κακοκαιρία στην Ήπειρο. Στις περιοχές σε μεγάλο υψόμετρο, δηλαδή, στην Αετομηλίτσα ,την Φούρκα και την Μηλιά το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά.

Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, ειδικά του Ανατολικού Ζαγορίου και στον αυχένα της Κατάρας, τα μηχανήματα αποχιονισμού, καθάρισαν το οδόστρωμα και δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, δύο μεγάλα κοπάδια εγκλωβίστηκαν σε μεγάλα υψόμετρα στις περιοχές του Πάπιγκου και του Κεράσοβου Κόνιτσας.

xioni

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Συνολικά 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη δέχτηκε η πυροσβεστική, που προέβη σε έξι αντλήσεις χτες βράδυ και σε άλλες τρεις σήμερα το πρωί στις περιοχής της Τούμπας και της Πυλαίας.

Μάλιστα στη Θράκη, λόγω θυελλωδών ανέμων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγος – Ξάνθης.

 

Σχετικό θέμα: Πνίγηκε η Αττική, υποσχέσεις από τον Σαμαρά

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top