samaras

25/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πνίγηκε η Αττική, υποσχέσεις από τον Σαμαρά

Μετά τις σημαντικές καταστροφές που υπέστη η πρωτεύουσα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής, η οποία βρήκε την Αττική παντελώς απροετοίμαστη, ο πρωθυπουργός έταξε αποζημιώσεις στους πληγέντες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης.
      Pin It

Μετά τις εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις έντονες χθεσινές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται περισσότερες από 500 κλήσεις για βοήθεια, ο Αντώνης Σαμαράς έταξε αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

«Απόψε συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι περιμένει από τις υπηρεσίες «εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σοβαρές ζημιές και η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής από τη χτεσινή κακοκαιρία δείχνουν για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού όταν έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται ενίσχυση σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς και μέτρα αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες στην Αττική.

 

AN.ΕΛΛ.: Η ανικανότητα κουκουλώνεται εκ των υστέρων

«Όταν η ανικανότητα πρόληψης της κρατικής μηχανής κουκουλώνεται από έκτακτες και εκ των υστέρων, επικοινωνιακές πρωθυπουργικές συσκέψεις, τότε τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας προαναγγελθείσης κακοκαιρίας έχουν ταυτοποιημένους υπεύθυνους», δήλωσε ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Και συμπλήρωσε: «Όσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης με το δικό της μέρισμα ευθύνης, ας σκεφθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πόσο την αδρανοποιεί από την μνημονιακή αποδυνάμωσή της».

 

Ç ÅÐÏÌÅÍÇ ÌÅÑÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÉÓ×ÕÑÇ ÊÁÔÁÉÃÉÄÁ ÐÏÕ ÅÐËÇÎÅ ÔÉÓ ÍÏÔÉÏÄÕÔÉÊÅÓ ÐÅÑÉÏ×ÅÓ ÔÇÓ ÁÔÔÉÊÇÓ /ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÓÅ ÓÐÉÔÉÁ ÓÔÇÍ ÏÄÏ ÖÉËÉÐÐÉÁÄÏÓ ÓÔÏ ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ

 

Τη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας ζητά το ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα όπως η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς, υπογραμμίζοντας «ο χειμώνας είναι μπροστά, προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.»

Το ΚΚΕ ζητά να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό να για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης ενώ επισημαίνει ότι οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι «το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατόδρομους κ.α.), την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.»

 

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top