trapezatisellados

28/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests των τραπεζών

Το δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
      Pin It

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά με αφορμή τα τεστ αντοχής (stress tests) των τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετικό του σχόλιο, ανέφερε πως η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών «επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός «έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ. Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως το ελληνικό δημόσιο «πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση των δανειοληπτών».

 

Άμεση ήταν η απάντηση στην αντιπολίτευση, από πλευράς της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

«Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου. Σήμερα, που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση για τις τράπεζες.Τα συμπεράσματα δικά σας…», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κ. Βούλτεψη.

 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβερνητική εκπρόσωπο έχει ως εξής: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!»

 

Σχετικά θέματα:

efsyn.gr

 

Scroll to top