venizelos

28/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Βενιζέλος: Καθαρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα στην Τουρκία

Η Τουρκία πρέπει να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, ανάφερε ο υπουργός Εξωτερικών .
      Pin It

Στην Κύπρο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την Τετάρτη (29 Οκτωβρίου), θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, και της Αιγύπτου Σαμέχ Χασάν Σούκρι. Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών θα προετοιμάσουν την τριμερή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Όπως είπε, η διεθνής κοινότητα «πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, δίνει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία».

Όσο για την τριμερή συνεργασία, σημείωσε πως δεν είναι εχθρική απέναντι στην Τουρκία. «Είναι μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή. Αλλά, όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε, εμείς, με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο, έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

 

Σχετικό θέμα: Η Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις γεωτρήσεις

 

efsyn.gr

Scroll to top