16/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ασυνεννοησία στην κυβέρνηση

      Pin It

Ηταν αναμενόμενη η θυμική αντίδραση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη μόλις αντίκρισαν τους Γερμανούς επισήμως να διαβαίνουν το κατώφλι του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίτης ελληνογερμανικής συνέλευσης δήμων.

 

Γεγονός είναι ότι οι συγκεντρωμένοι ήσαν προετοιμασμένοι. Είχε προηγηθεί η προκλητική δήλωση του Γερμανού υφυπουργού Χ.Γ. Φούχτελ, ότι χίλιοι εργαζόμενοι στη Γερμανία βγάζουν τη δουλειά τριών χιλιάδων στην Ελλάδα.

 

Είχαν μάθει ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στους δήμους θα πληροφορηθούν την απόλυσή τους μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

 

Το έδαφος έβραζε, φυσιολογικά μάλλον. Η ρίψη αυγών, καφέδων, νερών στον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη εμπεριέχει βία η οποία, ούτως ή άλλως, είναι οβελιστέα.

 

Στην έκρηξη του πλήθους πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι εκτροχιασμού των δημοκρατικών διαδικασιών. Η οργή-κραυγή τους, όμως, πρέπει να ακουστεί: «Εσείς στα συνέδρια κι εμείς στην ανεργία;».

 

Επίσης το ακόμη πιο σημαντικό που αφορά όλους τους κλάδους εργασίας, όλους τους πολίτες: «Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν είναι καλεσμένοι όταν συζητάτε για τις τύχες τους». Είναι το ουσιαστικό πρόβλημα του πολιτικού (μας) συστήματος.

 

Αποφασίζουν άλλοι ερήμην ημών, οι τύχες του καθενός καθορίζονται από αποφάσεις άλλων, χωρίς ο καθείς αυτός να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις αποφάσεις.

 

Λάδι στη φωτιά έριξαν γι' ακόμη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο το συνεδριακό κέντρο και επιδόθηκαν σε άγριο κυνηγητό και ξυλοδαρμό.

 

Οι της κυβέρνησης δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι η καταστολή δεν είναι λύση` το αντίθετο, εξάπτει τον θυμό και τις ανεξέλεγκτες πράξεις.

 

Η κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται να βαδίζει στην τύχη. Ο πρωθυπουργός αναλίσκεται σε ταξίδια ανά την υφήλιο νομίζοντας ότι θα ανακαλύψει επιχειρηματίες-επενδυτές, την ώρα που ο χρόνος τρέχει, η δόση των 31,5 δισ. € δεν καταβάλλεται.

 

Νομίζει μήπως ότι μ' αυτές τις κινήσεις του μπορεί να ικανοποιήσει τους εταίρους, αλλά και τους ψηφοφόρους του;

 

Είναι μία τακτική, να πάψουν δηλαδή οι φωνές ένθεν κακείθεν, να αφήσει να διαρρεύσει αργότερα η φιλολογία του ανασχηματισμού, να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη.

 

Αλλά έως πότε; Ηδη η τρικομματική κυβέρνηση κινδυνεύει να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.

 

Η σπουδή του να τροποποιήσει νόμο με απόφαση του ΣτΕ περί την ιθαγένεια έχει επιφέρει τριγμούς στο (σαθρό) κυβερνητικό οικοδόμημα.

 

Πέρα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι συγκυβερνώντες έδειξαν ότι εθίγησαν από τη βεβιασμένη του κίνηση, κυρίως η ΔΗΜΑΡ, η οποία κατά τη συγγραφή της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων είχε δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της απόκτησης ιθαγένειας.

 

Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης (είχε υποδειχθεί από τη ΔΗΜΑΡ) ότι «όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή» έρχεται σε καθαρή αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, όμως ταξιδεύει προς άγραν επενδυτών. Ασυνεννοησία και αδράνεια. Και ανικανότητα.

Scroll to top