11/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξυλοδαρμός φοιτητή από ακροδεξιούς στον Πύργο

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, ενώ και πέρυσι τον χειμώνα είχε γίνει ξανά στόχος των εθνικιστών. Σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Πύργου.
      Pin It

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, ενώ και πέρυσι τον χειμώνα είχε γίνει ξανά στόχος των εθνικιστών. Σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Πύργου

 

Είχε προσαχθεί και στο Α.Τ. Πύργου όπου τον ρώτησαν για διάφορα πολιτικά σχήματα και για τον ιστότοπο indymedia

 

Την ώρα που τον χτυπούσαν φώναζαν «κλέφτης» για να αποπροσανατολίσουν όσους ήταν παρόντες στο συμβάν και να μην επέμβουν

 

Του Δημήτρη Τερζή

 

Στόχος ξυλοδαρμού από μέλη της «Εθνικής Δράσης Πύργου», μιας οργάνωσης εθνικιστών που δρα στην Ηλεία, έγινε σε κεντρικό σημείο του Πύργου φοιτητής που σπουδάζει στο ΤΕΙ της πόλης και ο οποίος συμμετέχει στο τοπικό αντιφασιστικό μέτωπο. Το επεισόδιο αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στον Πύργο. Τον προηγούμενο χειμώνα ο ίδιος φοιτητής μαζί με φίλους του είχαν γίνει πάλι στόχος επίθεσης των εθνικιστών. Μάλιστα είχε καταγγελθεί πως στη συγκεκριμένη επίθεση είχε λάβει μέρος και αστυνομικός ο οποίος έχει καταγωγή από την Ηλεία και υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα.

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το τελευταίο χτύπημα των εθνικιστών έγινε στο φως της μέρας, μπροστά στα μάτια περιοίκων και περαστικών, οι δε δράστες δεν είχαν φροντίσει καν να καλύψουν τα πρόσωπά τους και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτυπούσαν τον νεαρό και φώναζαν «κλέφτης, κλέφτης» ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τους παρόντες μάρτυρες και να μην επέμβουν.

 

Ο νεαρός έλαβε ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο Πύργου όπου του έγιναν ράμματα στο πρόσωπο, ενώ έχει μώλωπες στο κορμί και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Την ίδια ώρα υπάρχουν καταγγελίες από τους γονείς πως η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της κι επανέλαβαν πως τον χειμώνα, όταν οι νεαροί πήγαν να καταγγείλουν το συμβάν και να υποβάλουν μήνυση, «νουθετήθηκαν» από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Πύργου να μην το κάνουν. Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες με τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας, ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, από τον οποίο πήρε την εξής απάντηση: «Από τον Μάρτιο που ανέλαβα τη διεύθυνση ήταν το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους. Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα, ο δράστης της επίθεσης κατά του νεαρού συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα η αστυνομία δεν μπορεί να πράξει κάτι άλλο».

 

Επιστολή από τη μητέρα

 

Με αφορμή την επίθεση των εθνικιστών έχει ενδιαφέρον η επιστολή της μητέρας του νεαρού φοιτητή με αποδέκτες τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, τον διοικητή του Α.Τ. Πύργου και τον δήμαρχο της πόλης Μάκη Παρασκευόπουλο. Μεταξύ άλλων η επιστολή της μητέρας αναφέρει τα εξής: «Το 2009 (αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας) ο γιος μου πέρασε στα ΤΕΙ Πύργου και παρ’ όλη την αδυναμία μας να υποστηρίξουμε τη φοίτησή του σε σχολή εκτός της Αθήνας αποφασίσαμε να την παρακολουθήσει. Ανακαλύψαμε ότι ένα Πολυκλαδικό(;) Λύκειο είχε μετατραπεί σε ΤΕΙ. Φοιτητική εστία να φιλοξενήσει φοιτητές δεν υπήρχε, μόνο σπίτια με ακριβά ενοίκια και πανάκριβα κοινόχρηστα. 25% η έκπτωση στα φοιτητικά εισιτήρια Αθήνα-Πύργος. 42 ευρώ να πας και να έρθεις. Τα τρένα της Πελοποννήσου σταμάτησαν να σφυρίζουν! Ενα υποτυπώδες μαγειρείο που λειτουργεί σαν λέσχη και από το 2013 καλύπτει ελάχιστους φοιτητές που συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις που έθεσε το υπουργείο Παιδείας για να κάνει οικονομία στη Δημόσια Εκπαίδευση μέχρι να την αποσύρει εντελώς και να τη διαθέσει αναλόγως [...]

 

»Και δεν μας φθάνουν όλα αυτά, σε κάποιες από τις περιοχές που τα στείλαμε να σπουδάσουν την πρόοδο, τον πολιτισμό και τη γνώση, το φάντασμα του φασισμού αναβιώνει με τον χειρότερο τρόπο και γίνεται ζωντανή ανατριχιαστική ύπαρξη, τρεφόμενο από τη σύγχυση που επικρατεί γύρω μας, καταβροχθίζοντας τα τελευταία υγιή κύτταρα της Δημοκρατίας. Και φθάνω έτσι στους Νταήδες «πατριώτες» του Πύργου και όλης της χώρας, που μπαινοβγαίνουν με άνεση στα Τμήματα Προστασίας του Πολίτη κατά κοινή ομολογία των περίοικων. Σε πολλά τμήματα που απευθύνονται οι πολίτες για διάφορα θέματα προς επίλυση, τα όργανα της Τάξης δίνουν τα τηλέφωνα της Χρυσής Αυγής. Τους νταήδες «πατριώτες» του Πύργου, που εδώ και καιρό δρουν ανενόχλητοι, απροκάλυπτα, υπονομεύοντας την παρουσία των φοιτητών εκεί, διώχνοντάς τους στην ουσία και απειλώντας, όπως στην περίπτωσή του γιου μου αλλά και συμφοιτητών του τον περασμένο Φεβρουάριο, άμεσα τις ζωές τους. Ούτε να το διανοηθείτε ότι θα χάσουμε τα παιδιά μας μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια του κόσμου από τους νεοναζί […]

 

»Γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα; Γιατί οι συγκεκριμένοι μπράβοι στην πόλη σας, δασκαλεμένοι, αντιστρέφοντας κάθε φορά την αλήθεια με καταθέσεις και ψευδομαρτυρίες, κυκλοφορούν ελεύθερα και πανηγυρικά και νιώθουν σαν φουσκωμένα γαλόπουλα προκαλώντας καβγάδες, δέρνοντας, προσβάλλοντας και δείχνοντας ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι δεν χρειάζεται ν’ απολογηθούν πουθενά; Αυτός είναι ο νόμος και η τάξη, κύριε Διοικητά, στην περιοχή σας; Αυτή είναι η Δημοκρατία κι η φιλοξενία των σπουδαστών που πληρώνουν αδρά στην πόλη σας τη διαμονή τους, Δήμαρχε; Θέλετε πανεπιστήμια; Κι ο εμπορικός σας σύλλογος μάχεται να μείνουν οι φοιτητές εκεί. Διασύρετε τον τόπο σας προς συμφέρον κάποιων ανδρείκελων νοσταλγών του φασισμού τα οποία βγαίνουν και διατυμπανίζουν ότι έχουν κάλυψη».

 

……………………………………………………………………………………………………..

 

Η καταγγελία του πατέρα

 

Χθες μιλήσαμε με τον πατέρα του φοιτητή, ο οποίος μας τόνισε πως επιχειρείται μια προσπάθεια εκφοβισμού του γιου του από τους εθνικιστές προκειμένου να αποσύρει τη μήνυση που είχε κάνει με τους συμφοιτητές του τον περασμένο Φεβρουάριο. Μας κατήγγειλε, μάλιστα, πως τον περασμένο Ιούνιο ο γιος του προσήχθη στο Α.Τ. Πύργου με επίσημη δικαιολογία μια υπόθεση εμπρησμού. Ωστόσο οι ερωτήσεις που του έγιναν δεν αφορούσαν την υπόθεση αυτή, αλλά τις γνώσεις του σχετικά με τον ιστότοπο indymedia και την άποψή του για διάφορα πολιτικά σχήματα. Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η δίκη στα δικαστήρια Πύργου, η οποία έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Scroll to top