23/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανεπιθύμητος και στις φυλακές

Τι είπε ο Γ. Ρουπακιάς στην απολογία του. Δεν έχει κληθεί να καταθέσει η φίλη του Π. Φύσσα. Πώς μπορεί να δέσει ο Αρειος Πάγος τις κατηγορίες για σύσταση και συμμορία κατά της Χρυσής Αυγής.
      Pin It

Τι είπε ο Γ. Ρουπακιάς στην απολογία του. Δεν έχει κληθεί να καταθέσει η φίλη του Π. Φύσσα. Πώς μπορεί να δέσει ο Αρειος Πάγος τις κατηγορίες για σύσταση και συμμορία κατά της Χρυσής Αυγής

 

Της Μαρίας Δήμα

 

Ανεπιθύμητος είναι ακόμα και στις φυλακές ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, για τον οποίο σήμερα θα αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα προωθηθεί από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

 

Μετά την έντονη αποδοκιμασία που εισέπραξε ο Γιώργος Ρουπακιάς από τους κρατουμένους των Φυλακών Κορυδαλλού, οι αρμόδιοι του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται σε συνεννοήσεις με τις εισαγγελικές αρχές για να αποφύγουν τυχόν λιντσάρισμά του από άλλους φυλακισμένους.

 

Ανέκφραστος, με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το πρωί του Σαββάτου ο 45χρονος χρυσαυγίτης οδηγήθηκε στο δικαστικό συγκρότημα του Πειραιά, όπου και απολογήθηκε ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, δήλωσε μετανιωμένος και ανέφερε ότι η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ήταν «χαλαρή». «Πηγαίνω πού και πού και παρακολουθώ ομιλίες βουλευτών ή διάφορες εκδηλώσεις. Μία φορά βοήθησα σε διανομή τροφίμων. Δεν έχω έμμισθη σχέση με το κόμμα», φέρεται να ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

 

Στο μικροσκόπιο οι 32 δικογραφίες

 

Και επίσημα πλέον ερευνάται η δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς από χθες εισαγγελικός λειτουργός καλείται να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία στις ενέργειές της που στοιχειοθετούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία παρέλαβε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης τα στοιχεία από 32 δικογραφίες με δράστες – πρωταγωνιστές μέλη ή βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διέταξε να διενεργηθεί από αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τη συνένωση των δικογραφιών και την αξιολόγηση όλου του υλικού που θα συγκεντρωθεί προκύπτει «εγκληματική οργάνωση» στις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

 

Το βάρος της έρευνας θα σηκώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώ στη δικογραφία θα συσχετιστούν (μετά από σχετική εντολή και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου) και οι συνεντεύξεις «νυν και πρώην μελών» της Χρυσής Αυγής.

 

Η σοβαρότητα των καταγγελιών είναι μεγάλη, αλλά για να έχουν ουσιαστική αξία θα πρέπει τα πρόσωπα αυτά δεχτούν να προσέλθουν και να καταθέσουν ενόρκως ενώπιον του εισαγγελέα ώστε να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης. Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε καν από την Αστυνομία η φίλη του 34χρονου, ο σημαντικότερος ίσως αυτόπτης μάρτυρας στο φονικό της Αμφιάλης.

 

Νομικές πηγές πάντως εκτιμούν πως αν αυτά τα δημοσιεύματα μετουσιωθούν σε καταθέσεις, ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που τηλεφώνησαν στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επιβεβαιωθεί επισήμως πως μίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής οργάνωσης, τότε πιθανόν θα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων για «σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων».

 

Scroll to top