aids

26/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΥ: Οι Έλληνες δεν μολύνονται με HIV για να πάρουν επίδομα

Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα στατιστικά που έλεγαν ότι το 50% των νέων κρουσμάτων HIV στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα εκούσιας μόλυνσης ατόμων που στόχευαν να πάρουν το σχετικό επίδομα.
      Pin It

 

Απάντηση για τα στατιστικά που έλεγαν ότι το 50% των νέων κρουσμάτων HIV στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα εκούσιας μόλυνσης ατόμων που στόχευαν να πάρουν το σχετικό επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως, έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ και ερώτηση του The Press Project. (Εδώ το ρεπορτάζ στ' αγγλικά).

Ο ΠΟΥ απαντά ξεκάθαρα ότι πρόκειται περί σφάλματος και πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τον παραπάνω ισχυρισμό που εμφανίστηκε στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet, στις 10 Οκτωβρίου του 2011.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ (FOX, Daily Mail, η ρωσική κρατική τηλεόραση) ανέφεραν από τη Δευτέρα ένα εύρημα του ΠΟΥ (σελ.112) , που ισχυρίζεται ότι από τα νέα κρούσματα του ιού HIV, τα μισά είναι άτομα που αυτομολύνονται για να εισπράξουν το επίδομα των 700 ευρώ τον μήνα και να ενταχθούν ταχύτερα σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Όπως επισημαίνεται από την ιστοσελίδα mediamatters.org τα στοιχεία δεν είναι καθόλου έτσι.

efsyn.gr με πληροφορίες από το The Press Project

Scroll to top