gripi

05/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται καθημερινά τα θύματα της γρίπης

Mεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στη χώρα μας, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 79 και τους νοσηλευόμενους αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τους 52. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 213 άτομα.
      Pin It

Σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης που υποστηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στη φάση της κορύφωσης της δραστηριότητάς της και θα εξακολουθήσει μέχρι το τέλος του μήνα – αρχές Απριλίου.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι επιβαρημένοι με χρόνια νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Η άμεση θεραπεία με αντιιικά φάρμακα το πρώτο 48ωρο, πάντα κατά την κρίση ιατρού, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της γρίπης.

Κρίσιμο και το προληπτικό μέτρο της τήρησης της ατομικής υγιεινής (κάλυψη του βήχα, υγιεινή των χεριών, απομόνωση στο σπίτι και αποφυγή του συγχρωτισμού).

Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό).

Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

Ντα.Β.
efsyn.gr

Scroll to top