Pin It

Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου

 

28«Ανεξάρτητες» υποψηφιότητες από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη μέρα και αποδυναμωμένους δημάρχους συναντάμε στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Η «Εφ.Συν.» σας παρουσιάζει όλους τους υποψηφίους ανά δήμο.

 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

Χωρίς επίσημη στήριξη, δύο νεοδημοκράτες

 

Δύο υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δύο από την Αριστερά συναντάμε στον Ασπρόπυργο.

 

Ο νυν δήμαρχος, Νίκος Μελετίου, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και διεκδικεί την επανεκλογή του με κληρονομιά το εντυπωσιακό 68% που απέσπασε το 2010. Αυτή τη φορά δεν έχει την επίσημη στήριξη της Συγγρού αλλά διατηρεί καλές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.

 

Αντίπαλός του είναι ο επίσης προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Ηλίας, που το 2010 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος.

 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος είναι ο Βαγγέλης Παπανικολάου που μιλώντας στην εφημερίδα μας δηλώνει «αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και την εκλογή του και θεωρεί ότι θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του αριστερού και του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου απέναντι σε δύο υποψηφίους που εκπροσωπούν την ίδια περίπου πολιτική και δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με τις μνημονιακές επιταγές που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή».

 

Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι όπως και το 2010 ο Δημήτρης Μπακάλης.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΑΓΟΥΛΑΣ

 

Με αιχμή τα μεγάλα προβλήματα

 

Υποψήφιοι από όλο το πολιτικό φάσμα διεκδικούν τον Δήμο Ελευσίνας-Μαγούλας με τον αριθμό τους να φτάνει τους πέντε. Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσουκαλάς, ανέλαβε μετά τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Αμπατζόγλου το 2011, προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και έχει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ.

 

Απέναντί του βρίσκεται ο επίσης κεντροαριστερός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Τόλης, που διεκδικεί τη δημαρχία ως ανεξάρτητος και το 2010 έχασε στον δεύτερο γύρο με την επίσημη στήριξη του Κινήματος.

 

Δυναμική παρουσιάζεται και η υποψηφιότητα του Κώστα Βαμβακά που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρούμε ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα πάρουμε τελικά τον δήμο. Γίνεται μια προσπάθεια να αποπολιτικοποιηθούν πλήρως οι εκλογές και οι κ.κ. Τσουκαλάς και Τόλης δεν παίρνουν καμία θέση στα μεγάλα ζητήματα, όπως η πυρκαγιά που προέκυψε στα Ελληνικά Πετρέλαια, το παράκτιο μέτωπο,τον αρχαιολογικό χώρο, τα σκουπίδια και άλλες υποθέσεις», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Βαμβακάς.

 

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα είναι και αυτή του γνωστού στην περιοχή φαρμακοποιού, Νίκου Βιλλιώτη που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ στηρίζει όπως και τον 2010 τον Μανώλη Βαρδαβάκη.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

 

Διασπασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, πέντε οι υποψήφιοι

 

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου παρατηρούνται δύο υποψηφιότητες προερχόμενες από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και διεκδικεί την επανεκλογή του χωρίς αυτή τη φορά το επίσημο χρίσμα του κόμματος.

 

Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα της Γιάννας Κριεκούκη που το 2010 είχε την επίσημη στήριξη του Κινήματος.

 

Υποψήφιος με το ΚΚΕ είναι ο Μπάμπης Θεοδώρου, ενώ στον χώρο της Αριστεράς κινούνται και οι υποψηφιότητες των Θανάση Πανωλιάσκου, που έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και Ελένης Κώνστα που το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο δήμος μας είναι ένας δήμος με πολλές ιδιαιτερότητες γιατί αποτελείται από περιοχές με βιομηχανική,τουριστική και αγροτική δραστηριότητα. Η λειτουργία του απαιτεί γνώσεις, ικανότητες και κοινωνική ευαισθησία. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει λύσεις για τα συσσωρευμένα και οξύτατα προβλήματα της περιοχής μας οδήγησε σε μια χαμένη τετραετία. Δίνουμε τον αγώνα μας για να πετύχουμε την ανατροπή και την αλλαγή της δημοτικής αρχής για ένα καλύτερο μέλλον», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Θανάσης Πανωλιάκος.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΜΕΓΑΡΕΩΝ

 

Μάχη για τον δεύτερο γύρο

 

Ολους τους πολιτικούς χώρους εκπροσωπούν οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι στον Δήμο Μεγαρέων. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μαρινάκης, εξελέγη το 2010 με τη στήριξη της Ν.Δ. Τώρα δεν έχει το επίσημο χρίσμα, αλλά οι σχέσεις του με τη Συγγρού παραμένουν καλές. Ωστόσο, δείχνει αποδυναμωμένος μετά την απομάκρυνση ορισμένων δημοτικών συμβούλων του.

 

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται ο Γιώργος Μπερδελής, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό που είχε την επίσημη στήριξη του Κινήματος.

 

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο Γιάννης Μιχάλαρος: «Ξεκινήσαμε κάπως αργά τον εκλογικό μας αγώνα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πιάσουμε ένα ποσοστό της τάξης του 15% και να κάνουμε την έκπληξη μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο. Καλούμε τους πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή να έρθουν μαζί μας και να βάλουν στην άκρη οικογενειακά ή άλλα κριτήρια», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Μιχάλαρος.

 

Υποψήφιος με το ΚΚΕ είναι όπως και το 2010 ο Αντώνης Χοροζάνης.

 

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην στρατιωτικού Γρηγόρη Σταμούλη που συγκροτεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο: «Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι στοω δήμο αλλά στη Βουλή. Παίρνουμε πολλά θετικά μηνύματα από τους πολίτες και θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι νικηφόρα», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Σταμούλης.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΦΥΛΗΣ

 

Οι έξι μονομάχοι

 

Δύο νέες υποψηφιότητες σε σχέση με το 2010 συναντάμε στον Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα του Κώστα Λουμιώτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Αβράμη που κινείται στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο. Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα είναι ανεξάρτητος.

 

Σε παρόμοιο κοινό απευθύνεται ο Σάββας Σάββας, που το 2010 διεκδίκησε τη δημαρχία ως «αντάρτης» προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα δεν έχει κάποια κομματική στήριξη, ωστόσο έχει μαζί του την πρώην δήμαρχο Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου.

 

Από τον χώρο της Δεξιάς προέρχεται ο Χρήστος Παππούς, πρώην δήμαρχος Ανω Λιοσίων, που το 2010 με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. είχε φτάσει στον δεύτερο γύρο.

 

Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι όπως το 2010 ο Δημήτρης Τσιουμπρής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top