Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Θύμα «τραμπούκικης» επίθεσης από ομάδα άγνωστων νεαρών υποστηρίζει ότι έπεσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, Νίκος Μαραντζίδης, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια μαζί με φοιτητή του. Ο ίδιος τούς προσδιόρισε ως «ιδεολόγους της κολεκτιβιστικής κοινωνίας που απελευθερώνει τους ανθρώπους από τις ανάγκες τους», αν και στην αρχή τούς πέρασε, όπως είπε, για «χρυσαυγίτες»… Επισήμως πάντως η αστυνομία δεν γνωρίζει τίποτε για το θέμα.

ellada5

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε ενώ έπινε καφέ

 

Οπως ανέφερε, ο κ. Μαραντζίδης καθόταν σε καφέ της πόλης όταν τρεις νεαροί τον πλησίασαν και τον ρώτησαν «εσύ είσαι εκείνος που γράφει άρθρα κατά της Αριστεράς;». Στην απάντησή του ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσουν οποιαδήποτε διαφωνία, ο ένας από τους τρεις τού επιτέθηκε απρόκλητα χτυπώντας τον με γροθιά στο κεφάλι και οι άλλοι δύο ακολούθησαν με κλοτσιές στο κεφάλι και στο σώμα, όταν ο καθηγητής έπεσε στο έδαφος.

 

Κακώσεις

 

Το επεισόδιο έληξε σε λίγα δευτερόλεπτα με τους τρεις νεαρούς να διαφεύγουν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση και τον καθηγητή του ΠΑΜΑΚ να καταλήγει με κακώσεις στο νοσοκομείο.

 

Ο ίδιος διαβεβαίωνε τους φίλους του ότι είναι καλά και εκείνοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, πράγμα που όπως φαίνεται δεν έκανε.

 

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΓΑΔΘ, «ο ξυλοδαρμός είναι αδίκημα που διώκεται κατ’ έγκληση, δηλαδή μετά την κατάθεση μήνυσης από το θύμα, και κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει συμβεί σε κανένα αστυνομικό τμήμα του χώρου ευθύνης μας». Σχετική μήνυση ώς χθες το απόγευμα δεν είχε κατατεθεί ούτε απευθείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Με αφορμή την επίθεση που ανέφερε ότι δέχτηκε, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Νίκος Μαραντζίδης, έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο:

 

«Οταν ήρθαν κοντά μου οι ακτιβιστές, φορώντας μαύρο συνολάκι (παντελόνι και μπλούζα) και κουρεμένοι όπως ήταν (mainstream κοντό κούρεμα), μόλις άρχισαν τα πρώτα ήπια “γαλλικά” (τι είναι αυτά ρε που γράφεις; και τέτοια) είπα από μέσα μου: “Ωχ, χρυσαυγίτες”. Μετά μου ’μεινε το ωχ, αλλά είχα κάνει λάθος, δεν ήταν οπαδοί του τρίτου Ράιχ, αλλά ιδεολόγοι της κολεκτιβιστικής κοινωνίας που απελευθερώνει τους ανθρώπους από τις ανάγκες τους (όπως από την ανάγκη να λες τη γνώμη σου ελεύθερα, για παράδειγμα, που είναι μια κακή αστική συνήθεια). Απ’ έξω ήταν όμοιοι με τους χρυσαυγίτες, αλλά φυσικά εγώ ο αντιδραστικός και ανιστόρητος οπαδός της θεωρίας των δύο άκρων δεν διέκρινα τον ριζικά διαφορετικό ψυχικό τους πλούτο που κρύβεται επιμελώς κάτω από την όμοια σχεδόν εμφάνιση.

 

Πρέπει να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για το γεγονός πως άλλο πράγμα οι ελβιέλες της αταξικής κοινωνίας και άλλο οι μπότες του φασισμού».

 

Και κατέληξε διευκρινίζοντας ότι «ΔΕΝ είμαι στέλεχος του Ποταμιού».

 

Καταδικάζουν

 

Τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη καταδίκασαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ.

 

«Είναι απαράδεκτες τέτοιες κινήσεις» τόνισε ο ΥΜΑΘ. «Οποιοιδήποτε νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους κάνουν μεγάλο λάθος. Εμείς θα διεκδικήσουμε μια πόλη, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, ενώ είναι εκείνοι που είναι οπισθοφυλακή» πρόσθεσε.

 

«Ο φασισμός της Αριστεράς δεν εκπροσωπεί την πραγματική Αριστερά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «τελείως απαράδεκτο» το συμβάν.

 

Scroll to top