17/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Λιάτσος εντός, Λιάγκας εκτός

 

Θρηνεί το παγκόσμιο ραδιόφωνο την απώλεια, από τα FM, του Γιώργου Λιάγκα. Ο εκλεκτός συνάδελφος, παρουσιαστής του «The Voice» και συμπαρουσιαστής της Φαίης Σκορδά, σταμάτησε τις ραδιοφωνικές του εκπομπές στον «Real 97,8». Συναντήθηκε με τον Νίκο Χατζηνικολάου, του δήλωσε πως είναι πολύ κουρασμένος, δεν αντέχει άλλο το ραδιόφωνο, θέλει να αφοσιωθεί στις τηλεοπτικές του ενασχολήσεις (τις λες και υπερπαραγωγές). Eνα ντόμινο ραδιοφωνικό, σε παγκόσμια κλίμακα, πήγε να ξεκινήσει, αλλά αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Eβαλαν πλάτη οι υπεύθυνοι του BBC και της RAI (του NBC και του ABC επίσης), έστειλαν φιρμάνι στον Real FM, «μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ» του διεμήνυσαν κι έτσι γλιτώσαμε την κατάρρευση. Το καλό είναι που γυρίζει στον σταθμό ο Αιμίλιος Λιάτσος, ξεκινάει εκπομπές την επόμενη εβδομάδα και από Σεπτέμβριο, με το νέο πρόγραμμα, θα τον ακούμε κάθε Σαββατοκύριακο, 3 με 5 το μεσημέρι.

 

Σκεφτόσασταν τίποτε καλύτερο για τα weekends; Ειδικά όταν πιο πριν κάνει εκπομπή ο Κώστας Χαρδαβέλλας και μετά ο Γιώργος Λιάνης; Αχτύπητη τριάδα, ένα εξάωρο μοναδικό.

 

Γιαγτζόγλου εντός, Μπογδάνος εντός (επίσης)

 

Επιστροφή στα γνωστά λημέρια του «Σκάι 100,3» για τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ήδη ξεκίνησε εκπομπές τα απογεύματα στον σταθμό, αναπληρώνοντας για αυτό το διάστημα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Οχι πως αναπληρώνεται ένας Μπογδάνος, ιεροσυλία και μόνο που το σκεφτήκαμε και το λέμε, έχετε δίκιο. Το σωστό θα ήταν μάλιστα, τώρα που κάνει διακοπές ο (Μέγας;) Κωνσταντίνος, να μένει κενό το δίωρό του, να μην ακούγεται τίποτε στη συχνότητα, ούτε καν μουσική. Ή, έστω, η Ενάτη του Μπετόβεν. Τίποτε λιγότερο, καμία άλλη έκπτωση…

 

Περάστε στο ταμείο

 

Πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ καταλογίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον «Alpha 98,9» για «χαμηλή ποιότητα γλώσσας». Ναι, έτσι απλά, ανεξαρτήτως αν αυτή η «χαμηλή ποιότητα γλώσσας» αφορά τα γνωστά ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου, για τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ.

 

Είδατε πόσο large είναι το ΕΣΡ; Επιπλέον, προσθέστε και τρεις χιλιάδες ευρώ ακόμα στον «NRG 88,6» για «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση σε ψυχαγωγική εκπομπή». Τρέχα γύρευε τι εννοεί ο ποιητής…

 

«Sentra 103,3» και «NovaΣΠΟΡ 94,6»

 

Δύο τα αθλητικά ραδιόφωνα των FM στην Αττική και οι εξελίξεις σε αυτά είναι ραγδαίες. Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός και θα σας τα πούμε αναλυτικά στην έκδοση του Σαββάτου, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζουμε για το τοπίο των Media στην Ελλάδα και πώς αυτό διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα.  Ερχονται μεγάλες αλλαγές.

 

Ιδού ο στρατός σας

 

Με τον υπεύθυνο ραδιοφωνίας της EBU, Pierre Yves Tribolet, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Εβγαλε και ανακοίνωση η ΝΕΡΙΤ για να μας γνωστοποιήσει το γεγονός, συζητήθηκαν λέει «η ανάπτυξη και επέκταση των ραδιοφωνικών υπηρεσιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εν όψει της διαδικασίας πλήρους επανόδου της ΝΕΡΙΤ στην Ενωση». Ας μην αναφερθούμε στα υπόλοιπα φαιδρά που γράφει η ανακοίνωση, δεν αντέχεται πια τόση υποτέλεια.

 

 

 

Scroll to top