Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Κατάρρευση τιμών στα διαρκείας των πιο εμπορικών ποδοσφαιρικών ομάδων μας. Οι τιμές τους έχουν «ως κάτωθι»:

 

• Παναθηναϊκός 340 έως 3.900 ευρώ

 

• Ολυμπιακός 195 έως 3.000 ευρώ

 

• ΠΑΟΚ 120 έως 1.750 ευρώ

 

• ΑΕΚ 150 έως 4.000 ευρώ

 

Πάμε τώρα στο εξωτερικό. Στη σεζόν που πέρασε -και ίσως φέτος έχουν πέσει κι άλλο- τα διαρκείας στα μεγαλύτερα κλαμπ στοίχιζαν:

 

120 ευρώ κόστιζε τη σεζόν που τέλειωσε το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας της Μπάγερν. Με το ίδιο ποσό μπαίνεις φέτος μόνο στη θύρα 4 της Τούμπας.

 

Η τιμή του ακριβότερου εισιτηρίου της Μπάγερν ήταν 628 ευρώ. Δεν παίρνεις ούτε το 1/6 του ακριβότερου διαρκείας της ΑΕΚ.

 

Κλέβω από ρεπορτάζ: «Η Μπαρτσελόνα διέθεσε στο κοινό της εισιτήρια διαρκείας αξίας 200-740 ευρώ, όχι για το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, αλλά για τις παραστάσεις του Μέσι, του Τσάβι και του Ινιέστα».

 

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έκαναν καρτέλ. Τα αντίστοιχα χαμηλότερα της Ρεάλ ξεκινούν κι αυτά από 200 ευρώ.

 

Της Λεβερκούζεν από τα 160 ευρώ. Η Ντόρτμουντ το ξεφτίλισε: 350 ευρώ. Ξεπέρασε και τον ΠΑΟ!

 

Εχουμε επίσης κατώτατο διαρκείας στην Ιταλία:

 

Μίλαν 160

 

Λάτσιο 21Ο

 

Ρόμα 180

 

Γιουβέντους 340 (πάει χέρι χέρι με τον ΠΑΟ!)

 

Στην Αγγλία πανάκριβα. Δεν πλησιάζονται.

 

Μάντσεστερ Σίτι 310 έως 805 ευρώ

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 620-1.100 ευρώ

 

Ναι, αλλά στη δική μας Σούπερ Λίγκα θα δούμε τον Μπούρμπο, τον Κλάους, τον Πλατέλα, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Οχι Μέσι, Ρονάλντο, Πίρλο, Ρούνεϊ, Σουάρες που δαγκώνει, Κλόζε, Νόιερ, διάφορους περίεργους Κολομβιανούς και άλλους τέτοιους άχρηστους.

 

Να τα λέμε όλα όμως. Υπάρχουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. Αν είχες και πέρυσι διαρκείας μέχρι κάποιας ημερομηνίας, δικαιούσαι έκπτωση. Αν είσαι στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και έχεις πληρώσει διπλά γι' αυτό, πάλι έκπτωση!

 

Στα VIP του «Καραϊσκάκη» τρως μάλιστα μαζί με τον Μαρινάκη, αν προλάβεις και απλώσεις τα χέρια σου στην πιατέλα πριν από τον πρόεδρο.

 

Κάπως ξυπνήσαμε φαίνεται και έχουν πουληθεί μέχρι τώρα μόνο 3.000 διαρκείας του ΠΑΟΚ και 1.500 της ΑΕΚ -μπας και δεν βρουν θέση στο ΟΑΚΑ αυτοί.

 

Αν υπολογίσουμε ότι οι αριθμοί αυτοί συνήθως φουσκώνουν επί 2, υπολογίστε ότι έχουν πουληθεί τα μισά και βγάλε.

 

Α, μην το ξεχάσω. Υπάρχουν τιμές για παιδιά και για άνω των 65 ετών. Γι' αυτό να κάνουμε πλαστή ταυτότητα σαν του Μαζιώτη, να πλαστογραφήσουμε την ηλικία και θα μας έρθει πάμφθηνα το διαρκείας.

 

Ακολούθησα το κόλπο, έγινα 3 ετών και 8 μηνών και πήγα κι έβγαλα πιο φθηνό διαρκείας στον ΠΑΟ. Πάλι όμως μου 'ρχεται πιο ακριβό από το κανονικό της Ρεάλ.

 

Σήμερα θα μεταμφιεστώ σε 83χρονο και παίρνω πάμφθηνο διαρκείας και για τον Ολυμπιακό.

 

Scroll to top