18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η άφιξη της Lady Gaga στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» είχε και μίνι σόου

Στην Τουρκία σουλτάνα, στην Ελλάδα Αφροδίτη

      Pin It

18-1Της Ματούλας Κουστένη

 

«Με άγγιξε, το καταλαβαίνεις; Με άγγιξε». «Εμένα μου χαμογέλασε». «Ρε παιδιά, φωνάξτε κάποιον, τρέμει η κοπέλα». «Εχεις άσθμα, κορίτσι μου;». «Ηταν πανέμορφη». «Ηταν όνειρο». «Τρέξτε να την προλάβουμε και στη Μεγάλη Βρεταννία». Ουρλιαχτά, κλάματα, σκόρπιες κουβέντες, χιλιάδες φωτογραφίες, κεφάλια στραμμένα στον ουρανό να ικετεύουν για ένα της βλέμμα, ένα άγγιγμα, ένα αυτόγραφο -στα πιο τρελά τους όνειρα. Στο πέρασμά της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Lady Gaga άφησε πίσω της συντρίμμια 15χρονα που ξεροστάλιαζαν με αρκουδάκια και λουλούδια στα χέρια.

 

Σχεδόν 150 παιδιά -άλλα με τους ταλαίπωρους γονείς κι άλλα με φίλους- την περίμεναν χθες υπομονετικά από το απόγευμα. Κι εκείνη τους αποζημίωσε. Ντύθηκε -για την ακρίβεια γδύθηκε- για χάρη τους Αφροδίτη. Εβαλε δυο χρυσά κοχύλια στο στήθος, άφησε το μακρύ ξανθό μαλλί μοιραίο, φόρεσε ένα ροζ στρινγκ κι ένα δίχτυ για παρεό, ανέβηκε στα διαμαντένια πανύψηλα παπούτσια της και μαζί με κάποιους από τους χορευτές της έδωσαν ένα μικρό σόου στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Οι τέσσερις κατάμαυρες βαν λιμουζίνες είχαν αναμμένες τις μηχανές, οι φωτογράφοι και καμέραμεν είχαν οπλισμένες τις κάμερες, οι φαν είχαν εξασφαλίσει από νωρίς μνήμη στο κινητό για να τη χορτάσουν.

 

Hταν να δώσει συνέντευξη Τύπου, τελικά δεν έδωσε. Ηταν να συναντηθεί και να φωτογραφηθεί με θαυμαστές της, αλλά δεν φωτογραφήθηκε. Επρόκειτο να φτάσει στις 4.30 μ.μ., τελικά μας ενημέρωσαν πως το προσωπικό αεροπλάνο της Lady Gaga επρόκειτο να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 6.45. Και τελικά βγήκε από την πύλη στις 9.10. Αλλά το πεντάλεπτο σόου που έδωσε αρκούσε για να προκαλέσει υστερία. Βεβαίως, για να πειστεί να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τον κόσμο, χρειάστηκε να επιθεωρήσουν οι άνθρωποι της ασφάλειάς της τον χώρο τουλάχιστον δέκα φορές. Η δε tour manager της κάθε λεπτό ζητούσε και μια επιπλέον λεπτομέρεια για το πόσα μέτρα θα βαδίσει, πού θα στρίψει, πώς θα μπει στο αμάξι σε περίπτωση που οι θαυμαστές δεν είναι πολύ υπάκουοι.

 

Προχθές το βράδυ, η τραγουδίστρια έπαιζε στο Στάδιο της Τεχνολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης κι ως εκ τούτου κουρασμένη δεν ήταν. Δεν είχε πίσω της κανένα πολύωρο ταξίδι, οπότε από νωρίς οι άνθρωποι της παραγωγής, που τη συνοδεύουν στην παγκόσμια περιοδεία της «ArtRave: The Artpop Ball Tour», ενημέρωσαν ότι έρχεται γεμάτη όρεξη για παιχνίδια.

 

Αν κρίνουμε δε από τις αναρτήσεις της στο Ιnstagram, μια χαρά πέρασε στην Τουρκία. «I may not be a real Sultana, but this hotel room sure makes me feel like one», έγραψε σε μια φωτογραφία που τράβηξε στο πολυτελές της ξενοδοχείο και ανέβασε στον λογαριασμό της πριν μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

 

18-2Τη συνόδευαν μια κουστωδία σωματοφυλάκων, μια ομάδα καλογυμνασμένων χορευτών, κάποιοι δικοί της κι ένα μικρό ασπρόμαυρο σκυλάκι, που πρώτο κατέβηκε από το αεροπλάνο για να κάνει την ανάγκη του. «Κοιτάξτε, είναι η Εΐζια, το γαλλικό μπουλντόγκ της», λένε κάποια παιδιά από το φαν κλαμπ της. «Οχι, δεν είναι γαλλικό, είναι αγγλικό», πετάγονται κάποιοι από την απέναντι πλευρά, δημιουργώντας αμέσως μια «σοβαρή διένεξη» μεταξύ των θαυμαστών.

 

Μικροσκοπική και σχετικά αδύνατη, αποκαλυπτική -όχι περισσότερο από ό,τι μας έχει συνηθίσει- αγέλαστη, μπλαζέ κι αποφασισμένη να πείσει για την «αφροδίτεια» εμφάνισή της, έδειξε λίγη από την πρόκληση, τη λάμψη και τα εντυπωσιακά χορευτικά που μας επιφυλάσσει για το βράδυ της Παρασκευής. Στις 9 ακριβώς έχει υποσχεθεί ότι θα ανέβει στη «Fat Lady» («Χοντρή Κυρία»). Ετσι, βλέπετε, ονομάζει η ίδια τη σκηνή που στήνεται πυρετωδώς στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές στον κόσμο (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18.30).

 

Στην ιστοσελίδα της, κάτω από την αφίσα της περιοδείας, υπόσχεται: Music, fashion, dance, party. Πήραμε χθες μια μικρή γεύση κι από τα τέσσερα…

 

Scroll to top