astynomia-MAT-ximika-280x235

25/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος άνδρας των ΜΑΤ για τον ξυλοδαρμό φωτορεπόρτερ

Την πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για επίθεση με γροθιές σε φωτορεπόρτερ εισέπραξε σήμερα 27χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή.
      Pin It

Ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, αλλά αθώο για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, έκρινε το δικαστήριο τον 27χρονο άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 επιτέθηκε με γροθιές στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, ενώ εκείνη κάλυπτε κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή.

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για χτύπημα απώθησης όπως ισχυρίσθηκε ο 27χρονος άνδρας των ΜΑΤ, αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η φωτορεπόρτερ τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και πέντε φωτορεπόρτερ αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό, στις καταθέσεις των οποίων έγινε λόγος για αναίτια επίθεση σε βάρος της φωτογράφου και γιατί -όπως είπαν- εκείνη την ώρα είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες, στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι η συνάδελφος τους Τατιάνα Μπόλαρη δεν έχει προκαλέσει ποτέ την αστυνομία, ενώ σημείωσαν ότι την ημέρα του συμβάντος είχαν καταγραφεί δύο τουλάχιστον περιστατικά στα οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκρούσεις.

Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος ανέφερε ότι για πρώτη φορά τιμωρείται άνδρας των ΜΑΤ που χτυπά φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη πως οι Έλληνες φωτορεπόρτερ έκαναν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων και μένουν ατιμώρητοι.

 

Μαρ.Δ.

 

efsyn.gr

Scroll to top