09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΜΗ ΘΟΡΥΒΟΥΝ!

Και δαρμένοι και καταδικασμένοι

      Pin It
Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 23/09/2014

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 23/09/2014

Ενοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δύο κάτοικοι Εξαρχείων, Δ.Ρ. και Α.Ρ., αντρόγυνο, 57 και 60 ετών αντίστοιχα. Το «έγκλημα» που διέπραξαν; Τόλμησαν στις 12 Σεπτεμβρίου να απευθύνουν τον λόγο στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας τους ευγενικά να κλείσουν το κλιματιστικό της κλούβας αργά το βράδυ, ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν. Η κλούβα -βλέπετε- βρίσκεται σε 24ωρη βάση κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού του ζευγαριού, προκαλώντας διαρκή θόρυβο και κάνοντας τα τζάμια να τρίζουν.

 

Η απάντηση που έλαβαν, ωστόσο, ήταν χυδαίες βρισιές και προκλήσεις να κατεβούν κάτω, ενώ -όταν το ζευγάρι κατέβηκε να συνεννοηθεί- άνδρας της διμοιρίας επιχείρησε να επιτεθεί στον Δ.Ρ. και φώναξε στους αστυνομικούς που τον συγκράτησαν «αφήστε με να τον κάνω κομματάκια». Προς έκπληξη του ζευγαριού, αμέσως μετά μέλη της διμοιρίας εισέβαλαν μέσα στον χώρο της πολυκατοικίας και συνέλαβαν τον Δ.Ρ., αρπάζοντάς τον και σέρνοντάς τον βίαια, φωνάζοντας μάλιστα «σκάσε, γιατί θα σου κάνουμε το σπίτι λαμπόγυαλο».

 

Κι ενώ είχε περάσει περισσότερο από μιάμιση ώρα και ο Δ.Ρ. παρέμενε στο κρατητήριο, η σύζυγός του, Α.Ρ., προσπαθώντας ματαίως να κινήσει τις διαδικασίες για μήνυση ενάντια στους αστυνομικούς, συνελήφθη και η ίδια! Στο ζευγάρι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, οι Δ.Ρ. και Α.Ρ. καταδικάστηκαν σε εννιά και έξι μήνες φυλάκισης αντίστοιχα με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

 

Το περιστατικό αυτό, πάντως, έρχεται ως συνέχεια μιας πολυετούς σειράς περιστατικών βίας και καταστολής σε βάρος κατοίκων της περιοχής. Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με πρόφαση τη φύλαξη ενός προσεχώς εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, η αστυνομία βρίσκει μια επιπλέον ευκαιρία να διαταράξει τη ζωή των κατοίκων, εμπεδώνοντας το καθεστώς κατοχής της περιοχής και της καλλιέργειας φόβου.

 

»Πέρα λοιπόν από τις γνωστές σε όλους σχέσεις αστυνομίας, μαφιών και εμπόρων ναρκωτικών, που υποβαθμίζουν συστηματικά την περιοχή και στοχεύουν στην πολιτική της απονεύρωση, έρχεται και η απροκάλυπτη, ασύδοτη βία ενάντια στους κατοίκους, επειδή απλά και μόνο τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κλούβας από τη Χαρ. Τρικούπη. Αν κρίνεται ότι τα ΜΑΤ πρέπει να συνεχίσουν να φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να φύγουν και τα δύο από την περιοχή».

 

Γιώργος Δρούκας

 

Scroll to top