13/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Για όλους

 

«Δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι Ρομά, Πόντιος, Βλάχος, ντόπιος ή επισκέπτης». Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δικαιολογήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης την άποψή του ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε τη Φυλή και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για την εγκληματικότητα, επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπισή της πρέπει να «γίνεται με πεζοπόρες δυνάμεις που να είναι συνεχώς στην περιοχή και να περιπολούν σε όλα τα επικίνδυνα σημεία. Δεν μπορείς στα βόρεια προάστια να έχεις μεγάλες δυνάμεις επειδή μένει η εξουσία και εκεί που μένει ο απλός κόσμος να μην έχεις αστυνομία».

 

Ν.ΣΒ.

 

„Βοήθεια στη Γάζα

 

Ενα εκατομμύριο ευρώ θα προσφέρει η Ελλάδα για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ανοικοδόμηση της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε πυρά κατά της Τουρκίας για τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ: «Τονίζω ότι πρέπει με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα, να διαφυλάξουμε τη διεθνή νομιμότητα, αλλά και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού» δήλωσε.

 

Τ.Τ.

 

„Πένθος

 

Πολύ άσχημη εντύπωση σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων προκάλεσαν τα τραγούδια και οι χοροί στη γιορτή για την «επανένωση» της τάξης της Σχολής Ευελπίδων του 1978, που διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών την Παρασκευή παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μόλις λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου τριών ανθρώπων από έκρηξη όλμου στον Βόλο. Η δικαιολογία από πλευράς ΓΕΕΘΑ ότι «το τριήμερο πένθος είχε λήξει» δεν έπεισε κανέναν από τους δεκάδες απόστρατους που έσπασαν τα τηλέφωνα. Θα είχε μεγαλύτερη αξία να πίεζαν ώστε να μη θρηνούμε θύματα στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

 

Κ.Ζαφ.

 

„Ενα κοπάδι στο σφυρί

 

Σ’ αυτή τη χώρα βασιλεύουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί παντός είδους. Οπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα του, ο Δήμος Πολυγύρου πουλά ένα κατασχεμένο κοπάδι πρόβατα με τιμή εκκίνησης 2.030 ευρώ! Πρόκειται για 34 πρόβατα και 59 κατσίκες που κατέσχεσαν οι υπηρεσίες του δήμου λόγω παράνομης λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας της περιοχής. Στις 21 Οκτωβρίου όσοι ενδιαφέρονται θα προσέλθουν στο δημαρχείο, καταθέτοντας φυσικά και εγγύηση συμμετοχής 203 ευρώ. «Ας είν’ καλά τα πρόβατα» που έλεγε και ο Τραμπάκουλας του Χάρρυ Κλυνν.

 

Κ.Ζαφ.

 

„Δημοκρατική Παράταξη

 

Πρωτοβουλίες για τη Δημοκρατική Παράταξη αναλαμβάνουν ορισμένοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελιάς, διοργανώνοντας την Πέμπτη την πρώτη πολιτική εκδήλωση του υπό δημιουργία φορέα. Με τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη – Ξεκινάμε» καλούν τους ενδιαφερόμενους στις 7.00 (Divani Caravel Hotel) με αντικείμενο συζήτησης την ανασυγκρότηση και «ενδυνάμωση» της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης στην πορεία προς το συνέδριο. Διοργανωτές οι: Τάκης Αναστόπουλος, Γιώργος Βερνίκος, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, Μάνος Επιτροπάκης, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σωτήρης Κατσέλος, Παντελής Καψής, Παναγιώτης Κωστούλας, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Νικόπουλος και Παναγιώτης Πάτρας.

 

Δ.Κ.

 

„Μνημόνια διαρκείας…

 

Απορρίπτει το ΚΚΕ τα σενάρια περί ελάφρυνσης, αν το κύριο βάρος της δανειοδότησης της Ελλάδας «πέσει» στην Ευρώπη. Ο Περισσός σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι «η απεμπλοκή του ΔΝΤ απ’ την Ελλάδα και η μετάβαση αποκλειστικά στους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς εποπτείας δεν θα σημάνει κάποια ανακούφιση για τον λαό», επεξηγώντας ότι «οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα θα συνεχιστούν με βάση τα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας». Στο μεταξύ, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ προγραμματίζει πολιτική εξόρμηση σε μαζικούς χώρους με σύνθημα «Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

 

Ν.ΣΒ.

 

Να κάνει ή όχι;

 

Να κάνει ανασχηματισμό ή να ορίσει μόνο τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας στη θέση του Δημ. Αβραμόπουλου που ετοιμάζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Οι απόψεις στο επιτελείο των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά διίστανται, ενώ μέσα στην κυβέρνηση η συζήτηση έχει ανάψει. Είναι θέμα ημερών πάντως να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις του, σε συνεννόηση με τον Ευάγγ. Βενιζέλο. Η λίστα για το Πεντάγωνο άνοιξε με τα ονόματα των τριών πρώην υπουργών που παρακολούθησαν με τον πρωθυπουργό την άσκηση «Παρμενίων» (Γ. Μιχελάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος). Ως προς το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, εκεί ο κατάλογος επιμηκύνεται κάθε μέρα που περνάει και το τελευταίο που θέλουν οι δύο εταίροι είναι να επαναληφθεί το «σίριαλ» του περασμένου Ιουνίου.

 

ΜΠ.Α.

 

„Για το «Κεφάλαιο»

 

Για τρίτη φορά το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια ανάγνωσης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ, που θα γίνεται κάθε Δευτέρα και θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου. Η διαδικασία θα είναι ανάγνωση του κειμένου από τους συμμετέχοντες και συζήτηση. Την ομάδα διεύθυνσης αποτελούν ο Γεράσιμος Κουζέλης, ο Σπύρος Λαπατσιώρας, ο Γιάννης Μηλιός και ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος. Τα σεμινάρια θα γίνουν στο γραφείο του Ιδρύματος (Καλλιδρομίου 17, Εξάρχεια, 2ος όροφος).

 

Τ.Τ.

 

„Ρούχα

 

Ανοιχτός θα είναι τα απογεύματα μετά τις 19.00 τις επόμενες μέρες ο χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης Υπόστεγο στην Αργυρούπολη (25ης Μαρτίου 38) ώστε να μαζευτούν ρούχα ανδρικά, κουβέρτες και σκεπάσματα για τους μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο κράτησης μεταναστών Ελληνικού.

 

Κ.Ζαφ.

 

„«Πόθεν έσχες»

 

Την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου. Η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010. Για το ίδιο αδίκημα αλλά σε βαθμό πλημμελήματος για το «πόθεν έσχες» του 2008, το ζεύγος Παπαντωνίου αναμένεται να δικαστεί τον Νοέμβριο.

 

Μαρ.Δ.

 

„Θα τσιμπήσει;

 

Αναφορές για τον Γιώργο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ανοιχτής αντιπαράθεσής τους, έκανε -σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο- ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν άναψαν τα αίματα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «στο Ζάππειο μου την έστησαν καμιά 50αριά τσογλάνια που πήγαν στο Συμπόσιο της Σύμης» και ακόμη ανέφερε ότι «Τούρκογλου δεν με είπε κανείς πολιτικός αντίπαλος παρά μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή». Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο κ. Βενιζέλος κινείται τόσο επιθετικά εναντίον του προκατόχου του. Μια ερμηνεία είναι ότι επιδιώκει να εξωθήσει τον κ. Παπανδρέου εκτός ΠΑΣΟΚ και εκτός ψηφοδελτίων, ίσως με μια δήλωση-απάντηση που θα προκαλέσει τη διαγραφή του.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top