15/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Peter J. Bowler και Iwan Rhys Morus
«Η ιστορία της νεότερης επιστήμης»

Μετάφραση: Βαρβάρα Σπυροπούλου
Εκδόσεις: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ (Κλεισόβης 3, Αθήνα, τηλ. 210 3849020, www.cup.gr)
σελ. 520
ISBN 978-960-524-420-0 .
      Pin It

 

Μια καλογραμμένη επισκόπηση των επιστημονικών εξελίξεων από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, από δύο κορυφαίους ιστορικούς της επιστήμης!

 

Vivlio-Istoria-epistimis-1

 

Στο βιβλίο αυτό, οι Peter J. Bowler και Iwan Rhys Morus εξερευνούν τόσο την ίδια την ιστορία της επιστήμης όσο και την επίδραση που άσκησε στη νεότερη σκέψη εν γένει, και καταγράφουν όλες τις μείζονες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στο πεδίο της επιστημονικής σκέψης, από τις επαναστατικές ιδέες του 17ου αιώνα μέχρι τα ζητήματα που εγείρονται στις μέρες μας από τη θεωρία της εξέλιξης, τη γενετική, την πυρηνική φυσική και τη σύγχρονη κοσμολογία.

Γραμμένη από δύο έμπειρους ιστορικούς της επιστήμης, η Ιστορία της νεότερης επιστήμης καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και εξετάζει σύγχρονες θεματικές, όπως τη σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία, την εκλαΐκευση της επιστήμης, την επίδραση που ασκεί ο πόλεμος στην εξέλιξη της επιστήμης και τη θέση των γυναικών στην ιστορία της επιστήμης.

Το βιβλίο ενθαρρύνει τους αναγνώστες να δουν την ιστορία της επιστήμης όχι ως μια σειρά ασύνδετων ονομάτων και ημερομηνιών αλλά ως ένα σύνθετο πλέγμα σχέσεων ανάμεσα στην επιστήμη και τη σύγχρονη κοινωνία.

 

Peter J. Bowler – βιογραφικό

Bowler-PeterΟ Peter J. Bowler είναι καθηγητής της Ιστορίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο στου Σάσεξ και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται κυρίως στην Ιστορία της Βιολογίας και της Θεωρίας της Εξέλιξης, την Ιστορία των Επιστημών Περιβάλλοντος και της Γενετικής. Το βιβλίο του Evolution: The History of an Idea που εκδόθηκε το 1984 και έκτοτε γνώρισε πολλές επανεκδόσεις θεωρείται το κλασικό βιβλίο εισαγωγής στην Θεωρία της Εξέλιξης. Άλλα του έργα: Darwin Deleted: Imagining a World Without Darwin (University of Chicago Press, 2013), Charles Darwin: the man and his influence (Cambridge, 1996), Biology and Social Thought: 1850-1914 (Univ of California, 1993), The Invention of Progress: Victorians and the Past (Wiley-Blackwell, 1989), και το Making modern science: a historical survey (Chicago, 2005) που μόλις μεταφράστηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

 

 

Iwan Rhys Morus – βιογραφικό

Morus-Iwan-RhysΟ Iwan Rhys Morus είναι Καθηγητής της Ιστορίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ιατρικής του 19ου αιώνα στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth με ερευνητικά ενδιαφέροντα την ιστορία του σώματος στην κουλτούρα του 19ου αιώνα. Τελαυταίο του βιβλίο το Shocking Bodies: Life, Death and Electricity in Victorian England (History Press, 2011), ενώ παλαιότερα έχει εκδόσεις τα βιβλία When Physics became King (Chicago, 2005), Michael Faraday and the Electrical Century (Icon Books, 2004), Frankenstein’s Children (Princeton, 1998) ), και το Making modern science: a historical survey (Chicago, 2005) που μόλις μεταφράστηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

 

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top