20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Λόρεν αποκαλύπτει τις ερωτικές επιστολές του Κάρι Γκραντ

Προσευχήσου για μένα, Σοφία

      Pin It

Να είσαι 23 χρόνων, να σε πολιορκεί τρελά ερωτευμένος μαζί σου ο γόης Κάρι Γκραντ, έστω και 30 χρόνια μεγαλύτερός σου, κι εσύ, σαν καλό καθολικό κορίτσι, να επιλέγεις την ασφάλεια στο πλευρό ενός παχουλούλη συμπατριώτη σου, που τον ξέρεις από τα 15 σου χρόνια και, εντάξει, είναι και μέντοράς σου.

 

Δεν ήταν άγνωστο το ερωτικό δράμα μεταξύ Σοφία Λόρεν και Κάρι Γκραντ, που εκτυλίχτηκε το 1957 επί ισπανικού εδάφους. Αλλά τώρα, που η αυτοβιογραφία της Ιταλίδας σταρ είναι πανέτοιμη για τα βιβλιοπωλεία (κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες με τον τίτλο «Χθες, Σήμερα, Αύριο») θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια γραμμένη από τα χεράκια της 80χρονης σταρ. Η Σοφία Λόρεν είναι πια ελεύθερη να δώσει στη δημοσιότητα ακόμα και τις επιστολές που της έστελνε ο Κάρι Γκραντ, τις οποίες άλλωστε δεν τις είχε και σε πρώτη ζήτηση· καταχωνιασμένες τις βρήκε σε ένα μπαούλο στο σπίτι της στη Σουηδία.

 

Η Λόρεν, ο Γκραντ και ο Φρανκ Σινάτρα ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές του «Τhe Pride and the Passion» (1957) του Στάνλεϊ Κρέιμερ, μιας ταινίας κυρίως δράσης, τοποθετημένης στη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, με τον Κάρι Γκραντ Βρετανό αξιωματικό, τον Σινάτρα Ισπανό γκερίλα και την Λόρεν ερωμένη του. Παρ’ όλο που το βασικό θέμα της ταινίας είναι ένα γαλλικό κανόνι, που όλοι το θέλουν για την πάρτη τους, το σενάριο προβλέπει και ένα ερωτικό πάθος μεταξύ της φλογερής Ισπανίδας και του Βρετανού. Κάτι, άλλωστε, που συνέβη και στην πραγματικότητα.

 

Ο Κάρι Γκραντ ήταν τότε στον τρίτο γάμο του. Η Λόρεν έτοιμη να παντρευτεί τον 22 χρόνια μεγαλύτερό της Κάρλο Πόντι. Είναι αλήθεια ότι τα αποσπάσματα του βιβλίου, που δημοσίευσε ο κυριακάτικος «Observer», δεν αποκαλύπτουν πολλά από τα δικά της συναισθήματα. Γράφει, όμως, ότι ο Κάρι Γκραντ την εκλιπαρούσε. Της έστελνε κάθε μέρα λουλούδια και γράμματα. Της ζητούσε να εγκαταλείψουν και οι δύο τους συντρόφους τους και να παντρευτούν. Με συγκινητικό τρόπο. «Προσεύχομαι για σένα», της έγραφε. «Εάν με σκέφτεσαι κι εσύ και προσεύχεσαι μαζί μου για τον ίδιο σκοπό, όλα θα πάνε καλά και η ζωή μας θα είναι ευτυχισμένη». Και αμέσως μετά: «Συγχώρεσέ με, αγαπημένο μου κορίτσι. Σε πιέζω τόσο πολύ. Προσευχήσου -αυτό θα κάνω κι εγώ- μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αντίο Σοφία. Κάρι».

 

Πριν από δύο χρόνια, η ειλικρινής Σοφία Λόρεν είχε παραδεχθεί (είναι, άλλωστε, πασιφανές) ότι στη ζωή της έψαχνε μια πατρική φιγούρα για σύντροφο, αλλά έπρεπε να είναι και ο σωστός άνθρωπος. «Επρεπε να επιλέξω. Ο Κάρλο ήταν Ιταλός, ανήκε στον κόσμο μου. Ηξερα ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος για μένα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, ήμουνα ερωτευμένη με τον άντρα μου. Είχα, όμως, πολλά αισθήματα για τον Κάρι, αλλά ήμουν 23 χρόνων. Μου ήταν αδύνατον να αποφασίσω να παντρευτώ έναν γίγαντα από άλλη χώρα και να αφήσω τον Κάρλο. Δεν μπορούσα να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα».

 

Με τον Κάρλο Πόντι έμειναν μαζί 40 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τον θάνατό του, και η Λόρεν δεν ξαναπαντρεύτηκε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ιστορία με τον Κάρι Γκραντ τελείωσε εύκολα. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Ενα χρόνο αργότερα, το 1958, το ζευγάρι ξανασυναντήθηκε στην ταινία «Houseboat» του Μέλβιλ Σάβελσον, ο οποίος αργότερα παραπονέθηκε ότι η ερωτική ένταση ανάμεσά τους έκανε τα γυρίσματα πολύ δύσκολα.

 

Επιμ.: Β.Γεωργ.

 

Scroll to top