osfp-pao-thema

27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σαν… Γιουβέντους με τα πράσινα!

Ο Μίτσελ κράτησε πίσω τον Ολυμπιακό και έφτασε στη νίκη με το «λαχείο» του Αυλωνίτη!.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Δεν την… πάτησε αυτή τη φορά ο Μίτσελ!

 

Ο Ισπανός φρόντισε να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να παίξει την αντεπίθεση και τελικά πήρε τη νίκη με 1-0 στα… σημεία, με το «λαχείο» που τράβηξε στο δεύτερο ημίχρονο από τον πάγκο του: τον Τάσο Αυλωνίτη.

 

Οταν αλλάζεις υποχρεωτικά αμυντικό στο 0-0, αυτό δεν το λες και τύχη. Οταν όμως ο παίκτης που βάζεις σου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τότε είναι σαν να πιάνεις το… τζόκερ.

 

Στο 57’ μπήκε ο Αυλωνίτης αντί του Μποτία, που ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στη μέση, και στο 59’ νίκησε τον Στιλ με κεφαλιά από το φάουλ του Ντομίνγκες.

 

Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, που δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό αν και θα μπορούσε να φτάσει πιο άνετα στην επικράτηση, εφόσον ο Μήτρογλου άφηνε πάλι τον Τσόρι να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 81’.

 

Αποτέλεσμα; Το απέκρουσε ο Στιλ, πλην όμως το ματς «έσβησε» στο 1-0, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ρομπέρτο ούτε καν να φτιάξει μια αξιόλογη φάση.

 

Μόνο μία αλλαγή πραγματοποίησε ο Μίτσελ σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε επικρατήσει της Γιουβέντους. Εβαλε τον Ιμπραΐμ Αφελάι και άφησε εκτός τον κλασικό του κόφτη Ντελβίν Εντινγκά.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έπαιξε αυτή τη φορά ρουλέτα, αλλά προτίμησε το σκάκι. Πώς την πάτησε πέρυσι; Από τον ανοιχτό χώρο που είχε αφήσει στον Παναθηναϊκό για να παίξει την κόντρα μπάλα στην οποία εξειδικεύεται.

 

Οι πράσινοι μπορεί να μην είχαν αυτή τη φορά τον Μπεργκ, όμως ο αντίπαλος τεχνικός εφάρμοσε… μπασκετική άμυνα και φρόντισε να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία του ή τουλάχιστον να μην του επιτρέψει να βγάλει φάσεις τετ α τετ με τον Ρομπέρτο.

 

Πώς το πέτυχε αυτό; Με την εφαρμογή τού… γρήγορου φάουλ και του τεχνικού οφσάιντ. Ο Μανιάτης και ο Μιλιβόγεβιτς στήριξαν την άμυνα, ενώ η τριάδα με τους Κασάμι, Ντομίνγκες, Αφελάι είχε την υποστήριξη του Μήτρογλου.

 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο πρώτο να μην κινδυνέψει, αλλά δεν είχε και την προοπτική να γίνει απειλητικός. Μία φάση τού προέκυψε όλη κι όλη στο 14’ όταν ο Μανιάτης βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Στιλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν όλο.

 

Ο Τσόρι υπέφερε από το πρέσινγκ του Λαγού, ο Κασάμι είχε κοντά του τον Μπούι και μόνον ο Αφελάι με τον Μασουακού έβαζαν δύσκολα στον Τριανταφυλλόπουλο.

 

Προφανώς και θέλησε να παίξει και με τον χρόνο ο Μίτσελ, καθώς γνώριζε ότι ο αντίπαλός του είχε δώσει κι αυτός ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα μία μέρα αργότερα από τη δική του ομάδα και με ταξίδι στην Ολλανδία.

 

Scroll to top