cyclone australia

28/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία «έκλεισε την πόρτα της» στους πολίτες από τη Δυτική Αφρική

Απαγόρευσε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για όσους προέρχονται από τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων .
      Pin It

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για όσους προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα. Εμπειρογνώμονες της υγείας και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατακρίνουν τη χώρα των καγκουρό.

Η Αυστραλία δεν έχει καταγράψει κάποιο κρούσμα του Έμπολα παρότι έχει σημάνει επανειλημμένα συναγερμός στη χώρα και ο συντηρητικός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ αντιστέκεται μέχρι στιγμής σε επανειλημμένα αιτήματα να στείλει ιατρικό προσωπικό επί του πεδίου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Η απόφαση να απαγορευθεί η είσοδος σε οποιονδήποτε έρχεται από τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, προβλήθηκε από την κυβέρνηση ως απαραίτητο προληπτικό μέτρο ασφαλείας, αλλά επικρίθηκε από εμπειρογνώμονες και υποστηρικτές των δικαιωμάτων που επισήμαναν πως το εν λόγω μέτρο έχει πολιτικά κίνητρα και είναι κοντόφθαλμο.

Η ανακοίνωση για την απαγόρευση των θεωρήσεων εισόδου έρχεται ενώ Πολιτείες της Αυστραλίας φαίνονται να σκληραίνουν τη στάση τους αναφορικά με την ασθένεια. Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην πολιτεία Κουίνσλαντ καλούνται να μπουν εθελοντικά σε καραντίνα όταν γυρίζουν από τη Δυτική Αφρική όπου έχουν περιθάλψει ασθενείς, αλλά αξιωματούχοι είπαν πως μπορεί να αναληφθεί ισχυρότερη δράση.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top