Pin It

Το Microsoft Band, που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες η Microsoft, ανήκει στην κατηγορία των wearables gadgets, χωρίς ωστόσο να αποτελεί τόσο smartwatch αλλά κάτι πολύ περισσότερο, καθώς συνδέεται με μια νέα πλατφόρμα, τη Health, που σκοπό έχει τη συλλογή όλων των πληροφοριών από το Band, όπως τους καρδιακούς σας παλμούς, τον αριθμό βημάτων που έχετε κάνει σε μία μέρα, τις θερμίδες που έχετε καταναλώσει, δίνοντάς σας χρήσιμες πληροφορίες για μια πιο υγιή ζωή.

 

Τα στοιχεία που διοχετεύονται στη νέα πλατφόρμα μπορούν να προέρχονται, εκτός του Band, και από άλλα συμβατά gadgets και εφαρμογές (Jawbone UP, MapMyFitness, RunKeeper).

 

Το Band διαθέτει οθόνη αφής 1,4 ιντσών ανάλυσης 320×106, ενσωματωμένο μετρητή καρδιακών παλμών, δέκτη GPS, δόνηση, ενώ, σύμφωνα με τη Microsoft, η αυτονομία του φτάνει τις 2 ημέρες με μέση χρήση. Υποστηρίζεται τόσο από την πλατφόρμα των Windows Phone όσο και από το iOS και το Android. Παράλληλα το Band μπορεί να υποστηρίξει και λειτουργίες smartwatch, όπως η εμφάνιση ειδοποιήσεων από εφαρμογές σαν το Facebook ή το Twitter, ημερολογιακά γεγονότα, e-mails, ενώ στην οθόνη του μπορούν να εμφανιστούν οι εισερχόμενες κλήσεις και τα γραπτά μηνύματά σας. Ηδη το Microsoft Band κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τιμή του είναι 199 δολάρια.

 

Αλεξάνδρα Λεφοπούλου

 

Scroll to top