03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του 56ου Δημοτικού Σχολείου

      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Η μεταφορά του 56ου Δημοτικού Σχολείου από το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα σε διπλανό σχολείο, ύστερα από 34 χρόνια λειτουργίας του στον χώρο του Ιδρύματος, προκαλεί την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών.

 

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας αιφνιδιαστικά με έγγραφό του και με πρόσχημα τις συνθήκες ασφαλείας στα έργα αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου ζητάει την «προσωρινή» μεταφορά του 56ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις του 32ου, προκειμένου τα δύο σχολεία να λειτουργήσουν σε βάρδιες εναλλάξ πρωί και απόγευμα. Πρόταση η οποία βρήκε τελείως απροετοίμαστους του γονείς, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη.

 

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κιμπιζής υποστήριξε ότι αφού μελετηθούν πρώτα οι συνθήκες ασφαλείας για τα παιδιά, το σχολείο πρέπει να μετακινηθεί εντός του οικοπέδου, είναι αδύνατον να πάει στο 32ο σχολείο αφού αυτό είναι ήδη πλήρες από άλλες συγχωνεύσεις.

 

«Ακόμα και να μην υπήρχε το 56ο, θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του» δηλώνει χαρακτηριστικά για τη μονάδα στην οποία φοιτούν περίπου 100 παιδιά, τα μισά από τα οποία προέρχονται από το Χατζηκυριάκειο.

 

Ο Κ. Κιμπιζής ανέφερε ακόμα ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που ενημερώθηκε και ασχολήθηκε με το θέμα αποφάνθηκε ότι το σχολείο είναι χρήσιμο με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και δεν χωράει να πάει στο 32ο. Υπέρ της παραμονής του σχολείου στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα και φέτος αλλά και στο μέλλον τάχθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος.

 

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μήπως το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας τη μεταφορά του 56ου σχολείου, και μάλιστα με τόσο δυσμενείς συνθήκες, ελπίζει και επιδιώκει να εγκαταλείψουν οι γονείς το σχολείο τους και τότε το κλείσιμο να χρειάζεται απλά μια διαπιστωτική πράξη; Είτε ελπίζουν στο άμεσο κλείσιμο του σχολείου με τη διαρροή μαθητών είτε σκέφτονται πραγματικά τη “λύση” με βάρδιες, είναι φανερή η περιφρόνηση και η αδιαφορία για τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας και για τις ανατροπές που προκαλούν τέτοιες “λύσεις” στη ζωή των οικογενειών μας και των δασκάλων μας».

 

Το 56ο σχολείο ιδρύθηκε πριν από 34 χρόνια ως δημόσιο σχολείο μέσα στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα και αντικατέστησε το ιδιωτικό σχολείο που λειτουργούσε ώς τότε εκεί, μόνο για τα παιδιά του Ιδρύματος. Μετά τους σεισμούς του 1999 το κτίριο του Ιδρύματος εκκενώθηκε. Το σχολείο καθώς και όλες οι άλλες λειτουργίες του Ιδρύματος μεταστεγάστηκαν σε προσωρινά κτίσματα που εγκαταστάθηκαν στο οικόπεδο, αναμένοντας την αποκατάσταση του κτιρίου για να επιστρέψουν σ’ αυτό.

 

[email protected]

 

Scroll to top