28/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η 30ή λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων ΜΤV

Νίκησε ο Τιμπερλέικ, προκάλεσε η Μάιλι Σάιρους

      Pin It

Σε έναν διαγωνισμό μπορείς να βγεις νικητής με δύο τρόπους: είτε σαρώνοντας τα βραβεία είτε πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη. Λοιπόν, στη φετινή απονομή των MTV Video Music Awards, με αυτά τα δεδομένα οι νικητές ήταν τρεις: Ο Τζάστιν Τιμπερλέικ που, έχοντας συγκεντρώσει έξι υποψηφιότητες, αποχώρησε με τέσσερα βραβεία («Video της χρονιάς» και «Best Editing» για το «Mirrors», καλύτερης σκηνοθεσίας σε βίντεο για το «Suit & Tie» στο οποίο συμμετέχει και ο Jay Z, ενώ παρέλαβε και το ειδικό τιμητικό βραβείο «Michael Jackson Video Vanguard Award»). Η Μάιλι Σάιρους, με μια σχεδόν ημίγυμνη εμφάνιση που υποχρέωσε τους υπεύθυνους του καναλιού να λογοκρίνουν με μωσαϊκό τα επίμαχα σημεία, και η πάντοτε εκκεντρική Lady Gaga που έφυγε μεν με άδεια χέρια αλλά τη φωτιά της την άναψε ανεβαίνοντας στη σκηνή με λυτά τα καστανόξανθα μαλλιά της και έκρυψε κάποια λίγα σημεία στο σώμα της με… κοχύλια.

 

Η 30ή λαμπερή τελετή απονομής των MTV Video Music Awards, δηλαδή η τελετή για να απονεμηθούν τα βραβεία στα πιο επιτυχημένα βίντεο κλιπ και τραγούδια, είναι μια από τις διοργανώσεις που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο την αφρόκρεμα της ποπ -κυρίως- μουσικής. Κατά τα άλλα, εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τραγουδώντας ζωντανά η Κέιτι Πέρι αλλά και ο Κάνι Γουέστ.

 

Το «Locked Out of Heaven» του Μπρούνο Μαρς αναδείχθηκε το καλύτερο βίντεο από άνδρα καλλιτέχνη, ενώ, αντίστοιχα, στη γυναικεία κατηγορία, κερδισμένη βγήκε η Τέιλορ Σουίφτ με το «I Knew you were trouble». Η πιτσιρίκα Σελένα Γκόμεζ κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο ποπ βίντεο για το τραγούδι «Come and get it», ενώ το συγκρότημα 30 Seconds To Mars, με το «Up In The Air», εξασφάλισε την πρωτιά στην κατηγορία ροκ βίντεο. Καλύτερο χιπ χοπ βίντεο αναδείχθηκε το «Can’t Hold Us», των Macklemore και Ράιαν Λιούις, feat. Ray Dalton, ενώ το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας πήραν η Pink και ο Nate Ruess για το κομμάτι «Just Give Me A Reason».

 

Η διοργάνωση που επί τρία συνεχόμενα χρόνια είχε μετακομίσει στο Λος Αντζελες, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, στο Barclays Center του Μπρούκλιν, επιδιώκοντας να προσφέρει λίγη λάμψη στη δισκογραφία. Αν η λάμψη είναι πλέον συνώνυμο της γύμνιας, τότε ναι, ήταν λαμπερή η 30ή απονομή.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top