oikoumenikoiStoxastes

12/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πέντε οικουμενικοί Έλληνες στοχαστές

Οι στοχαστές που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο αντανακλούν μια παγκοσμιότητα της σκέψης. Για την έκδοση αυτού του βιβλίου που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία συνεργάστηκαν δύο αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα: Η Εφημερίδα των Συντακτών και οι Εκδόσεις των Συναδέλφων.
      Pin It

Αξελός, Καστοριάδης, Κονδύλης, Πουλαντζάς και Σβορώνος

 

Πρόλογος: Νικόλας Βουλέλης – Επίμετρο: Νίκος Κατσιαούνης

Οι πέντε στοχαστές υπήρξαν άνθρωποι που επηρέασαν με τον στοχασμό τους την οικουμενική κληρονομημένη σκέψη, ενώ το έργο τους αποτελεί μέχρι και σήμερα σπέρμα γονιμοποιό για όσους θέλουν να διαυγάσουν με έναν ουσιαστικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση, αλλά και να οδηγηθούν σε μια πιο ριζοσπαστική θεώρηση των πραγμάτων.

Ο μικρός αυτός τόμος περιέχει κείμενα Ελλήνων και ξένων διανοουμένων και μελετητών που δημοσιεύτηκαν στα αντίστοιχα αφιερώματα που έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών. Τα κείμενα και οι εκτιμήσεις τους στα συγκεκριμένα αφιερώματα συμβάλουν σε μια πολύπλευρη προσέγγιση των προσωπικοτήτων και του έργου τους, και βοηθούν στην ανάδειξή τους μέσα από μια σύγχρονη, πολυεπίπεδη και κριτική σκοπιά.

Το βιβλίο περιέχει κείμενα των Κατερίνας Δασκαλάκη, Γιώργου Δουατζή, Αλεξάνδρας Δεληγιώργη, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Φίλιππου Δ. Δρακονταειδή, Μάριου Μπέγζου, Ζαν-Μισέλ Παλμιέ, Servanne Jollivet, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Αλέκου Αλαβάνου, Θανάση Γιαλκέτση, Γιώργου Οικονόμου, Κωνσταντίνου Καβουλάκου, Θεοφάνη Τάση, Γιώργου Μερτίκα, Βασίλη Μπογιατζή, Μιχάλη Παπανικολάου, Κώστα Σταμάτη, Κώστα Μελά, Γιώργου Λ. Ευαγγελόπουλου, Αιμίλιου Καλιακάτσου, Κωνσταντίνου Τσουκαλά, Χάρη Γολέμη, Αριστείδη Μπαλτά, Michael Lowy, Χριστίνας Κουλούρη, Σπύρου Ασδραχά, Γιάννη Γιαννουλόπουλου, Νίκου Αλιβιζάτου, Γιώργου Μαργαρίτη και Τριαντάφυλλου Ε. Σκλαβενίτη.

5oikoumenikoiStoxastes
efsyn.gr

Scroll to top