28/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

400 χορευτές από 12 χώρες

 

Χρώματα και μουσικές από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το Ανοιχτό Θέατρο Αλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι.

 

Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής, στις σκηνές των δύο θεάτρων θα συναντηθούν 400 χορευτές από 12 χώρες, σε μια παράσταση με τίτλο «Χορευτές του Κόσμου – Earthdancers».

 

Με ρυθμούς από όλο τον κόσμο, οι χορευτές θα ταξιδέψουν τους θεατές από την Ινδονησία και τη Γεωργία μέχρι την Αργεντινή. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από την Ινδονησία, τη Σερβία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Λετονία, τη Γεωργία, την Ισπανία, την Τσεχία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Αργεντινή και την Ελλάδα.

 

Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το Σαββατοκύριακο στο Ανοιχτό Θέατρο Αλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι. Ωρα έναρξης 20.30. Προπώληση εισιτηρίων: Public Σύνταγμα και δημαρχείο Γαλατσίου. Πώληση εισιτηρίων: ταμεία Θεάτρων. Πληροφορίες, κρατήσεις: 213.0036.749.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Μαχαιρίτσας στου Παπάγου

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μπάμπης Στόκας και ο Δημήτρης Σταρόβας, μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία, επιστρέφουν για συναυλίες στην Αττική.

 

Απόψε το βράδυ παίζουν στο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου. Μαζί τους η Ζηνοβία Αρβανιτίδη. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Είσοδος: 15, προπώληση 12 ευρώ. Τηλ.: 213 2027187.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Οι τρεις σωματοφύλακες χορεύουν

 

Το 3ο Φεστιβάλ Χορού της Μονής Λαζαριστών συνεχίζεται και σήμερα με την παράσταση «The three Musketeers» από τις ομάδες «Λυδία Λίθος» και «Torus Knot Dance Company». Το πολυδιαβασμένο, λογοτεχνικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Δουμά μεταφέρεται στη χορευτική σκηνή σε μια δουλειά που σκηνοθετεί και χορογραφεί η Φένια Αποστόλου.

 

Οπως και στο μυθιστόρημα, έτσι και στην παράσταση οι πρωταγωνιστές βρίσκονται σε μια αέναη όσο και συγκινητική μάχη με τη νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση μεταξύ τους, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και, το πιο σημαντικό από όλα, τη μάχη όπου ο άνθρωπος δεν αφήνεται ποτέ στην τελειωτική παραίτηση. Acrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης. Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος, Ηλίας Τσάκωνας. Μονή Λαζαριστών: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 589.200.

 

Ωρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ μειωμένο (ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, φοιτητικό, μαθητικό κ.λπ.).

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Πασχαλίδης στην Τεχνόπολη

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει το φετινό του συναυλιακό ραντεβού απόψε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Συγκεντρώνει τραγούδια, διαθέσεις και φίλους και υπόσχεται μια απρόβλεπτη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια, αλλά κυρίως ό,τι φέρει η στιγμή.

 

Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, ο Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στα τραγούδια του την ελληνική παράδοση με επιτυχημένο τρόπο.

 

Ιδρυτικό μέλος των Χαΐνηδων, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια προσωπική πορεία. Με ερμηνευτική δεξιοτεχνία κινείται με άνεση μεταξύ του σύγχρονου τραγουδιού και της παράδοσης, από τον Τζίμη Πανούση στον Ερωτόκριτο και από τον Θάνο Μικρούτσικο στον Μάρκο Βαμβακάρη. Φυσικά δεν λείπουν τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα όπως το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος», «Η φωτιά μου» και το «Στα είπα όλα», μέχρι τα πιο πρόσφατα από τον δίσκο «Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει». Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα και ενίοτε χιούμορ.

 

Ειδικά για τη συναυλία στην Τεχνόπολη, δίπλα στον Μίλτο Πασχαλίδη θα βρίσκεται ο παλιός του φίλος και σπουδαίος λυράρης Ζαχάρης Σπυριδάκης.

 

Τον Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν η Μιρέλα Πάχου στο πιάνο, το ακορντεόν και το τραγούδι, ο Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα και ο πάντα συγκλονιστικός Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά.

 

Εναρξη: 21.30. Εισιτήρια 12 €, προπώληση 10 €.

 

Scroll to top