Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Να πω ότι ο Σαββίδης δεν το ήξερε; Το ήξερε!

 

Μόλις πριν από περίπου ένα μήνα έλεγε ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως η διαφορά ανάμεσα στην ομάδα του και στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ είναι στην οργάνωση. Ομως, αντί να βάλει στα κρίσιμα πόστα ανθρώπους ικανούς να πάρουν τον ΠΑΟΚ και να του μεταγγίσουν νέα νοοτροπία και προγραμματισμό που να τον κάνει να ξεφύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης και της Ελλαδίτσας μας, τον άφησε στα χέρια γνωστών αποτυχημένων και κολλημένων.

 

Πρώτα πρώτα, άργησε να πάρει προπονητή, αφού μπήκε στην αστεία διαδικασία που έκαψε τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Κι από τις μεταγραφές, μέχρι στιγμής βγαίνει μόνο ο Στοχ -χωρίς να είμαστε σίγουροι για τη διάρκεια που θα μπορέσει να έχει κι αυτός μέσα στον χρόνο.

 

Οι υπόλοιποι, είτε δείχνουν τελειωμένοι όπως ο Νέτσιντ, είτε είναι αδούλευτοι και προβληματικοί σαν τον Σέκου Ολίσε, τον Λάζαρ και τον Λόρενς, είτε δεν έχουν μυρουδιά από τακτική και χάνονται μόλις πέσει η πρώτη σταγόνα δυσκολίας όπως οι περισσότεροι Ελληνες.

 

Χοντρικά, η ομάδα δεν έχει τερματοφύλακα, σέντερ μπακ, ακραίο μπακ, δημιουργικό χαφ κι έναν γρήγορο αμυντικό μέσο που να κόβει και να δίνει σωστές πρώτες μπαλιές.

 

Μπροστά σ’ όλα αυτά ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης, ο Τσιστιακόφ και ο δεν ξέρω ποιος άλλος στέκονται πελαγωμένοι και ανίκανοι να δώσουν λύσεις όπως φάνηκε όλο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες και πριν τελειώσουν οι μεταγραφές, μάλλον… χλομό να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

 

Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει μόνο καλό προπονητή, που δουλεύει και μαθαίνει τους ποδοσφαιριστές του άγνωστα σ’ εκείνους πράγματα, την ώρα που αναγκαστικά πρέπει να κυνηγάει τα καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Μιλάμε για μια διαδικασία η οποία χρειάζεται χρόνο και υπομονή, που δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν φτάνει… Είναι όμως απαραίτητη.

 

Γιατί αν η ομάδα βάλει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι και θελήσει να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό με τον Γκαγκάτση αρχηγό και τον Τεβεκέλη σωματοφύλακα… κάηκε!

 

Scroll to top